«Άυλες» οι εξαγγελίες για νέο Αστυνομικό Μέγαρο στην Καλαμάτα

«Άυλες» οι εξαγγελίες για  νέο Αστυνομικό Μέγαρο στην Καλαμάτα

Μακρινό όνειρο και εξαγγελία που «την πήρε ο άνεμος» θα μείνουν τα λόγια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, όταν κατά την επίσκεψή του στην Καλαμάτα το καλοκαίρι ανακοίνωσε την κατασκευή Αστυνομικού Μεγάρου, εάν δεν εξασφαλισθεί – όπως είναι λογικό- χρηματοδότηση.

Απ’ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε μέχρι αυτή τη στιγμή, μπορεί οι προθέσεις να είναι καλές, αλλά «καύσιμα» για ένα τέτοιο έργο δεν έχουν εξασφαλισθεί. Κι αν δούμε παρόμοια έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η κατασκευή του Αστυνομικού Μεγάρου στο Ρέθυμνο της Κρήτης, το ποσό που απαιτείται είναι περίπου 7-8 εκατομμύρια ευρώ.

Προκρίνονται 2 γήπεδα
Τον Ιούνιο ο κ. Θεοδωρικάκος από την Καλαμάτα ανακοίνωσε ότι από τον ΟΑΕΔ θα εκχωρηθεί ένα ακίνητο περί των 9 στρ. στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή ενός νέου αστυνομικού Μεγάρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η κατασκευαστική εταιρεία του Δημοσίου, οι Κτηριακές Υποδομές ΑΕ, ενεργοποιήθηκαν άμεσα μετά την εξαγγελία του υπουργού, και έγινε αυτοψία σε τέσσερα γήπεδα στην περιοχή, εκ των οποίων δύο φαίνεται να πληρούν καλύτερα τα κριτήρια ωριμότητας για την κατασκευή ενός τέτοιου έργου. Συγκεκριμένα, τα βασικά ζητήματα είναι το ιδιοκτησιακό, ώστε το ακίνητο που θα επιλεγεί να είναι ελεύθερο από βάρη και το πολεοδομικό, για να μπορεί να κατασκευασθεί ένα κτήριο που θα καλύψει τις ανάγκες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.

Και τα δύο που προκρίνονται ανήκουν στον ΟΑΕΔ (τα οποία μεταφέρθηκαν από την ιδιοκτησία του πρώην ΟΕΚ που καταργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια), ενώ στο ένα από αυτά βρίσκεται και ο καταυλισμός των Ρομά.

Για να προχωρήσουν, όμως, οι διαδικασίες απαιτείται να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, για την οποία δεν υπάρχει κανένα νεώτερο.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Φωτό αρχείου