Χασισοφυτεία στη Μάνη: Έγιναν αντιληπτοί και τα παράτησαν

Χασισοφυτεία στη Μάνη:  Έγιναν αντιληπτοί και τα παράτησαν

Παρατημένα ήταν τα 33 χασισόδεντρα που εντοπίσθηκαν στη Μάνη, καθώς φαίνεται πως είχε γίνει αντιληπτή η πτήση του ελικοπτέρου της Αστυνομίας τις προηγούμενες ημέρες πάνω από τη Μεσσηνία.

Τα δενδρύλλια κάνναβης ήταν σε προχωρημένη ανάπτυξη, καθώς είχαν φτάσει τα 2 μέτρα ύψος, ενώ ποτίζονταν από παρακείμενη πηγή.

Παράλληλα, τις προηγούμενες μέρες από αστυνομικούς συνελήφθησαν σε ξεχωριστές περιπτώσεις στη Μεσσηνία έξι άτομα για κατοχή μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών.

Παρατημένη χασισοφυτεία
Αρχικά εναέρια από το ελικόπτερο της Αστυνομίας και εν συνεχεία από εδάφους από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Σπάρτης και Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εντοπίσθηκε την Κυριακή στην αγροτοδασική περιοχή «Άγιοι Ασώματοι» στο Καρυοβούνι του Δήμου Δυτικής Μάνης χασισοφυτεία.

Ο χώρος ήταν ειδικά διαμορφωμένος και εκχερσωμένος και η φυτεία κάνναβης αποτελούνταν από 33 φυτά κάνναβης, ύψους έως 2 μέτρων περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα φυτά είχαν φυτευτεί στο έδαφος μαζί με τις γλάστρες τους.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τα φυτά με εμφανή σημάδια ξήρανσης, στοιχείο ότι ο ή οι καλλιεργητές τους τα είχαν εγκαταλείψει ξαφνικά.

Μέσα στο χώρο οι αστυνομικοί βρήκαν ότι είχε δημιουργηθεί μια αυτοσχέδια δεξαμενή νερού, χωρητικότητας 12 κυβικών μέτρων, η οποία γέμιζε από παρακείμενο ρέμα. Στα δε φυτά είχε εγκατασταθεί αυτόματο σύστημα ποτίσματος με πλαστικούς υδροσωλήνες.

Κατασχέθηκε ο αρδευτικός εξοπλισμός, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας για την ταυτοποίηση των δραστών.

Μικρέ ποσότητες ναρκωτικών
Επίσης, τις προηγούμενες μέρες έγιναν και έξι συλλήψεις για κατοχή μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών.

Στη Σπερχογεία του Δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος, συνελήφθη ένας 43χρονος, γιατί κατείχε 62 ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατασχέθηκαν.

Στο Καλάμι του Δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, συνελήφθη ένας 48χρονος Ρομά, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, βάρους 0,8 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Επιπλέον, όπως προέκυψε, ο 48χρονος δεν είχε προβεί στην έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

Στην Καλαμάτα συνελήφθησαν σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις τρεις νεαροί. Ειδικότερα, συνελήφθησαν δύο 20χρονοι γιατί στην κατοχή τους είχαν 0,7 γραμμάρια χασίς κα ένα τσιγαριλίκι και ένας 24χρονος που είχε ένα τσιγαριλίκι και χασίς βάρους 1,3 γραμμαρίων, τα οποία κατασχέθηκαν.

Για τις υποθέσεις αυτές προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Τέλος, συνελήφθη στην Ελαία του Δήμου Τριφυλίας μια 27χρονη από την Αθήνα, γιατί κατείχε ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 10,7 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν. Για την υπόθεση αυτή προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας.

Της Βίκυς Βετουλάκη