Διαμαρτυρία στην Καλαμάτα για παραπομπή δύο νηπιαγωγών στο Πειθαρχικό

Διαμαρτυρία στην Καλαμάτα για παραπομπή  δύο νηπιαγωγών στο Πειθαρχικό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι έξω από το Διοικητήριο από εκπαιδευτικούς, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας να  παραπέμψει σε Πειθαρχικό Συμβούλιο, προκειμένου, να δικαστούν δύο νηπιαγωγούς, επειδή δεν ανάρτησαν έγκαιρα κείμενα στην πλατφόρμα της αξιολόγησης.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Χριστίνα Λαδά, ενημέρωσε ότι η χθεσινή συγκέντρωση ήταν η πρώτη από αυτές που θα ακολουθήσουν μέχρι οι δύο νηπιαγωγοί να αθωωθούν.

Η κα Λαδά ανέφερε ότι ξεκινά η σχολική χρονιά προσπαθώντας το υπουργείο και η κυβέρνηση να επιβάλλουν ασφυκτικό έλεγχο στα σχολεία μέσω της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Κατά την κα Λαδά, στην πραγματικότητα θέλουν να έχουν εκπαιδευτικούς σκυφτούς που δε θα λένε ούτε το όνομά τους, έπειτα να βάλουν τους χορηγούς και τους ιδιώτες στα δημόσια σχολεία και, τέλος, να περάσουν όλη την ευθύνη για τα κακώς κείμενα του εκπαιδευτικού συστήματος στις πλάτες των εκπαιδευτικών.

Στο παραπάνω ασφυκτικό πλαίσιο, πρόσθεσε, οι δύο εκπαιδευτικοί διώκονται, όχι για το εκπαιδευτικό τους έργο, αλλά για μια τυπική γραφειοκρατική διαδικασία, ενώ πρόσθεσε ότι υπήρξαν αντίστοιχα περιστατικά και από άλλους προϊσταμένους, όμως στη Μεσσηνία είναι η μοναδική περίπτωση που στέλνονται εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό.

Η μία εκ των προϊσταμένων που έχουν παραπεμφθεί σε Πειθαρχικό, Ευαγγελία Πετρουλέα, που υπηρετεί στο Νηπιαγωγείο Καρδαμύλης, δήλωσε ότι η περιοχή είναι δυσπρόσιτη και «στο σχολείο είναι μόνη της, ολοήμερο με 12 παιδιά».

Η ίδια, όπως είπε, άργησε να καταθέσει την αξιολόγηση για τεχνικούς λόγους και όταν δόθηκε η παράταση της προθεσμίας, την κατέθεσε και έγινε δεκτή από το σύστημα.

Αφού πέρασε καιρός, δέχθηκε ενημερωτικό σημείωμα ότι πρέπει να περάσει από Πειθαρχικό με την αιτιολογία ότι δεν μπορούσαν να δεχθούν την ένσταση που είχε υποβάλει.

Η έτερη προϊσταμένη, Σταυρούλα Νικολετσέα, που υπηρετεί στο 4ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, δήλωσε ότι επίσης για τον ίδιο λόγο καλείται να περάσει από Πειθαρχικό. Έγινε διόρθωση, όπως είπε, το Μάρτιο που άνοιξε η πλατφόρμα και τελικά ένιωσε έκπληξη όταν στα χέρια της έφθασε το ενημερωτικό σημείωμα.

Η ίδια θεωρεί άδικο όλο αυτό που συμβαίνει, που αποτελεί πανελλήνια πρωτοτυπία, και δήλωσε τη λύπη της.
Π.Μπ.