Διαμαρτυρία του Δήμου Οιχαλίας για τη μεταφορά των μαθητών

Διαμαρτυρία του Δήμου Οιχαλίας για τη μεταφορά των μαθητών

Δέκτης αγανάκτησης και παραπόνων για τη φετινή αλλαγή μεταφοράς μαθητών έχει γίνει από πλευρά μαθητών και γονέων ο Δήμος Οιχαλίας.

Για το λόγο αυτό η δήμαρχος Οιχαλίας Π. Γεωργακοπούλου απέστειλε έγγραφο στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Β. Καπέλιο, επισημαίνοντας πως η μεταφορά με μισθωμένα λεωφορεία αντί για επιβατικά ΕΔΧ (ταξί), όπως γινόταν έως και πρόσφατα, έχει ως αποτέλεσμα ο χρόνος μεταφοράς των μαθητών να είναι δυσανάλογος της απόστασης.

«Σε αυτό πρέπει να συνυπολογιστούν οι καιρικές συνθήκες του χειμώνα που θα καταστήσουν δυσκολότερη την όλη κατάσταση. Δεν είναι δίκαιο ούτε και ισόνομο για τους μαθητές απομακρυσμένων περιοχών να πρέπει να διανύουν αποστάσεις άνω των 30 χιλιομέτρων σε χρονικό διάστημα των 80 με 90 λεπτών. Η ταλαιπωρία τους είναι τέτοια που πλέον στην εποχή που ζούμε δεν αντιπροσωπεύει ένα κράτος πρόνοιας με ίσες ευκαιρίες παιδείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μεταφορά των νηπίων καθίσταται δυσκολότερη. Αν και υπάρχει συνοδός στο λεωφορείο, οι αποστάσεις είναι και πάλι μεγάλες.

Προκειμένου να υπάρχει μικρότερο οικονομικό κόστος δε θα πρέπει να θυσιάζουμε ή να παραγκωνίζουμε έννοιες όπως ισότητα, ισονομία, ανάπτυξη και πρόοδο των παιδιών που τυγχάνει να μη διαμένουν σε αστικά κέντρα» σχολιάζει ακόμα η δήμαρχος.

Εν κατακλείδι, ζητά από την Π.Ε Μεσσηνίας να επανεξετάσουν το όλο θέμα, ευελπιστώντας στις περιπτώσεις που απαιτείται να κινηθούν στην κατεύθυνση παύσης της ταλαιπωρίας πολλών μαθητών και μαθητριών.