Διεθνής έκθεση μορφολογίας σκύλων το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα

Διεθνής έκθεση μορφολογίας σκύλων το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα

Περίπου 600 σκύλοι πρότυπα των φυλών τους στη μεγάλη εκδήλωση του Κυνοφιλικού Ομίλου Καλαμάτας

Ένα μεγάλο γεγονός για τους φίλους των σκύλων και ειδικά των καθαρόαιμων θα αποτελέσει και φέτος η Διεθνής Έκθεση Μορφολογίας Σκύλων που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα αυτό το Σαββατοκύριακο 3-4 Σεπτεμβρίου. Περίπου 300 τετράποδα-πρότυπα των φυλών τους θα παρελάσουν ανά ημέρα στο ειδικά διαμορφωμένο για την εκδήλωση πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στη Δυτική Παραλία, ενώ το πρόγραμμα θα ξεκινάει από τις 6.00 το απόγευμα και θα συνεχίζεται έως αργά το βράδυ. Την έκθεση διοργανώνει ο Κυνοφιλικός Όμιλος Μεσσηνίας με την αρωγή του Δήμου Καλαμάτας.

Χθες στο Δημαρχείο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αναστάσιος Σκοπετέας και ο πρόεδρος του ΚΟΜ, Βασίλης Ανδρινόπουλος, προσκάλεσαν τον κόσμο να παρακολουθήσει από κοντά  τις εκδηλώσεις (η είσοδος είναι ελεύθερη). «Η έκθεση αποτελεί την έμπρακτη προσπάθεια καλλιέργειας του κυνοφιλικού και φιλοζωικού αισθήματος των συνδημοτών μας. Ο Δήμος Καλαμάτας στηρίζει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και είναι αρωγός σε ανάλογες δράσεις» ανέφερε ο κ. Σκοπετέας.

Ο κ. Ανδριανόπουλος ευχαρίστησε το Δήμο και όλους τους υποστηρικτές της «πολύ μεγάλης διοργάνωσης για τα δεδομένα της Ελλάδας», που αποτελεί μια καταξιωμένη συνάντηση θεματικού τουρισμού με οφέλη για την πόλη.

Όπως μετέφερε ο ίδιος, θα έρθουν κριτές από Σερβία, Ισραήλ, Γερμανία, Αγγλία, αλλά και Έλληνες, ενώ οι διαγωνιστικές συμμετοχές είναι από διάφορες χώρες, όπως Ιταλία, Ρωσία. Σερβία, Ουγγαρία, Αγγλία και από τη χώρα μας (Θεσσαλονίκη, νησιά κ.ά.).

Ο πρόεδρος του Κυνοφιλικού Ομίλου Μεσσηνίας κάλεσε μεγάλους και παιδιά «να έρθουν να γνωρίσουν τους σκύλους από κοντά όχι μόνο ως κατοικίδια, αλλά και την κουλτούρα γύρω από το σκύλο», επισημαίνοντας ακόμη ότι τέτοιες δράσεις προωθούν όχι μόνο την κυνοφιλία, αλλά εν γένει τη φιλοζωία.

Ο παλαιός αγγλικός ποιμενικός, κανίς κουρεμένα και χτενισμένα όπως πρέπει και ουαλικά κόργκι, όπως ανέφερε ο Β. Ανδριανόπουλος, είναι κάποια από τα σπάνια σκυλιά που θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει ο κόσμος στο πλαίσιο της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Μορφολογίας Καλαμάτας που αρχίζει αύριο στις 6.00 μ.μ.

Χ.Ε.