Εντυπωσιακή παρουσία στην Καλαμάτα του “The Kings Riders Club”

Εντυπωσιακή παρουσία στην Καλαμάτα  του “The Kings Riders Club”

Ένα τετραήμερο γεμάτο με μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, που ανήκουν στο παγκόσμιο κλαμπ Goldwing με έδρα τις ΗΠΑ, πέρασε η Καλαμάτα. Περισσότερες από 50 τεράστιες μοτοσικλέτες, άλλες δίκυκλες, άλλες τρίκυκλες, με βαλίτσες, στερεοφωνικά, ψυγεία και άλλες πολλές ανέσεις, εντυπωσίασαν Καλαματιανούς και επισκέπτες που τις αντίκριζαν.

Επρόκειτο για τη 12η  Συνάντηση του «The Kings Riders Club» που αποφασίστηκε να γίνει στην Καλαμάτα έπειτα από πρόταση του γνωστού Καλαματιανού καρδιολόγου Χαράλαμπου Καρακύκλα, ο οποίος είναι ο μοναδικός Έλληνας από την Πελοπόννησο που είναι μέλος του εν λόγω κλαμπ, ενώ μέλος είναι και ο Γερμανός συνταξιούχος Burkhard Muhr που διαμένει στο Νερόμυλο.

Στη συνάντηση, που είχε τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας,  συμμετείχαν αναβάτες από 13 χώρες.  Όπως εξήγησε ο κ. Καρακύκλας, ο σκοπός της επίσκεψής τους στην Καλαμάτα ήταν διττός: εκτός από ψυχαγωγία, τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη, τις ομορφιές και το γαστρονομικό της πλούτο, τον προορισμό Καλαμάτα. Παράλληλα, έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να δει και να θαυμάσει τις, ιδιαίτερης αισθητικής, μοτοσικλέτες στο πλαίσιο προγραμματισμένων εκδηλώσεων με κορυφαίο event τα καλλιστεία μοτοσικλετών στο «Πανελλήνιο».

Και στην Πύλο
Στο μεταξύ, το Ιερό Προσκύνημα της Ζωοδόχου Πηγής στη Σγράπα και την Πλατεία Νέστορος επισκέφθηκαν την περασμένη Παρασκευή περισσότερα από 50 μέλη της Ομάδας “Τhe Kings Riders Club”, μαζί με εκπροσώπους των “Μοτοανεξάρτητων Μεσσηνίας” και των “Φίλων της Μοτοσικλέτας Καλαμάτας”.

Οι λάτρεις των εντυπωσιακών μηχανών, οι οποίες κατέφτασαν μπροστά στο Δημαρχείο λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι με μουσική και αναμνηστικά δώρα, θέλησαν να συναντήσουν το δήμαρχο Παναγιώτη Καρβέλα και να μιλήσουν για το ταξίδι τους στη Μεσσηνία.

Ο ίδιος στο χαιρετισμό του είπε μεταξύ άλλων: «Σας αποκαλώ “φίλους”, γιατί έτσι σας θεωρούμε πλέον. Φίλους της Μεσσηνίας και δη της περιοχής μας, της Πυλίας. Η επίσκεψή σας δίνει μια χαρούμενη νότα στην καθημερινότητα της πόλης, σε μια περίοδο που όλοι το έχουμε πραγματικά ανάγκη, μπροστά σε ένα χειμώνα που φοβόμαστε πως θα είναι απαιτητικός.

Εύχομαι να απολαύσετε στο έπακρο τη βόλτα σας στην περιοχή και να μη διστάσετε να ζητήσετε οποιαδήποτε βοήθεια ή όποιες πληροφορίες χρειαστείτε.

Εμπλουτίστε τη μνήμη σας με τις εικόνες της θάλασσας, των φυσικών τοπίων και των ιστορικών μας μνημείων και κρατήστε την Πύλο για πάντα στην καρδιά σας.

Μακάρι τα όσα δείτε σήμερα, να δώσουν το έναυσμα για να ξαναέρθετε σύντομα με τις οικογένειές σας. Δε σας αποχαιρετάμε λοιπόν, σας λέμε απλά “εις το επανιδείν”!».