Για 17η χρονιά στην Καλαμάτα το συνέδριο «Αιματολογικά Νέα – Σύγχρονη Νοσηλευτική»

Για 17η χρονιά στην Καλαμάτα το συνέδριο «Αιματολογικά Νέα – Σύγχρονη Νοσηλευτική»

Το συνέδριο «Αιματολογικά Νέα – Σύγχρονη Νοσηλευτική» συνδιοργανώνουν για 17η χρονιά το Τμήμα Κλινικής Αιματολογίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, το οποίο και θα διεξαχθεί αύριο 9 και μεθαύριο 10 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Elite.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν το 3ο Περιφερικό Τμήμα της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος και η Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.

«Είναι κοινή διαπίστωση», όπως σημειώνεται σχετικά από τους διοργανωτές, «πως η σύγχρονη Ιατρική διέρχεται την πιο γόνιμη περίοδο στην ιστορία της και ένας ιλιγγιώδης όγκος νέας γνώσης μάς κατακλύζει.

Στο συνέδριο δεν επιθυμούμε να τεθεί μόνο το ζήτημα της γνώσης αλλά και της σωστής κρίσης. Το να κατέχει κανείς ακένωτη δεξαμενή γνώσεων, χωρίς να διαθέτει το χάρισμα της κριτικής σκέψης, τον καθιστά σχολαστικό και άχρηστο. Πρέπει να ασκεί κανείς τη βαθιά και πλατιά σκέψη και όχι την πολυμάθεια.

Εκ μέρους της επιτροπής του συνεδρίου αναμένουμε με ιδιαίτερη χαρά και ανυπομονησία να καλωσορίσουμε στην όμορφη πόλη της Καλαμάτας τους καταξιωμένους ιατρούς από τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Πατρών και Θεσσαλίας καθώς και τα διεθνώς αναγνωρισμένα Νοσηλευτικά Κέντρα, προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις για ένα επιτυχημένο, γόνιμο και εποικοδομητικό συνέδριο.

Να σημειωθεί πως το συνέδριο αφιερώνεται στη μνήμη της καθηγήτριας Αιματολογίας, Ηλέκτρας Ξεφτέρη».