Η «αυτοσχέδια σκηνή» ετοιμάζεται για το «Σκωτσέζικο Ντους»


Μετά τρία χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας, και τη μεγάλη επιτυχία «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Φεδερίκο Γκαρσία Λόρκα, που ανέβηκε το 2019 και απέσπασε δύο βραβεία (καλύτερης παράστασης και β’  γυναικείου ρόλου) στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «αυτοσχέδια σκηνή» ετοιμάζεται για τη νέα της παραγωγή, σε σκηνοθεσία Μαρίας Σκαφιδά, με ένα έργο κωμικό και δροσερό της γνωστής συγγραφέως και ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη.

Το έργο έχει τίτλο «Σκωτσέζικο Ντους» και γράφτηκε το 2010, ενώ η ομάδα αποδίδει φόρο τιμής στη συγγραφέα, καθώς φέτος συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τότε που βρήκε τραγικό θάνατο στο Μάτι.

Να σημειωθεί πως η ομάδα έχει ανεβάσει ξανά έργο της Χρύσας Σπηλιώτη. Το 2014 ανέβασε το «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική» με άδεια της ιδίας.

Η πρώτη συνάντηση για το έργο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει, μπορεί να επισκεφθεί το χώρο της ομάδας, το θέατρο βαγόνι, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, ή να επικοινωνήσει με την ομάδα στα τηλέφωνα 27210-81597 και 6908676277.

Λίγα λόγια για το έργο
Ο σκηνοθέτης που με την εξουσιαστική του διάθεση ταλαιπωρεί το θίασο. Οι ηθοποιοί που με τα «βεντετιλίκια» και το ευαίσθητο Εγώ τους “επιστρέφουν” την ταλαιπωρία στο σκηνοθέτη. Και όταν, μάλιστα, αρχίζουν τα μάλλον μπερδεμένα ερωτικά μπλεξίματα, τότε τα προβλήματα που προκύπτουν ως προς το ανέβασμα της παράστασης της Λυσιστράτης πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα…