Κάτι δε λειτουργεί σωστά!

Κάτι δε λειτουργεί σωστά!

Το 2014 και το 2015, στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις που έχουν γίνει στη Μεσσηνία από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ξηλώθηκαν δύο οικογένειες Ρομά που είχαν μετατρέψει την περιοχή της Αγίας Τριάδας σε πωλητήριο ηρωίνης για σχεδόν όλη την Πελοπόννησο.

Το 2018 (δηλαδή 4 μόλις χρόνια πριν) ολοκληρώθηκαν οι δίκες  για τις υποθέσεις αυτές και σε δεύτερο βαθμό όσων είχαν κατηγορηθεί (περίπου 15 άτομα συνολικά). Κάποιοι καταδικάσθηκαν ακόμα και σε 12 χρόνια κάθειρξης.

Δύο χρόνια μετά, τον Οκτώβριο του 2020, αποφυλακίσθηκαν και οι τελευταίοι.

Χθες μάθαμε από τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας ότι τέσσερα από τα βασικά μέλη των τότε υποθέσεων από το Δεκέμβριο του 2020 είχαν ξεκινήσει και πάλι να κάνουν ακριβώς το ίδιο και με τον ίδιο τρόπο, να πωλούν θάνατο από την περιοχή της Αγίας Τριάδας.

Για 3-4 χρόνια το πολύ, λοιπόν, ανέστειλαν τη θανατηφόρα δράση τους, αν και εκτιμάται ότι ακόμα κι αυτό το διάστημα κάποιοι άλλοι συνέχιζαν το «έργο» για λογαριασμό τους.

Πριν από λίγες ημέρες άλλοι Ρομά, οι οποίοι είχαν συλληφθεί και πριν από ένα χρόνο να φέρνουν ναρκωτικά στο νομό, συνελήφθησαν στη Μεσσηνία για διακίνηση τριών κιλών ηρωίνης και μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Γράφαμε τότε, λοιπόν, ότι «το κύκλωμα διακίνησης σκληρών ναρκωτικών από Ρομά στη Μεσσηνία, με σημεία αναφοράς μεγάλους καταυλισμούς, είναι ”Λερναία Ύδρα”».

Και επιβεβαιωνόμαστε μετά και τα χθεσινά. Καθώς φαίνεται, έχουν αναλάβει «κατ’ αποκλειστικότητα» τη διακίνηση κυρίως ηρωίνης.

Τελικά, ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε, ή… και τα δύο!
Β.Β.