Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας:« Έχει καταντήσει μονότονο σε κάθε βροχή να πλημμυρίζουν οι δρόμοι και να κινδυνεύουν περιουσίες και ζωές»

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας:« Έχει καταντήσει μονότονο σε κάθε βροχή να πλημμυρίζουν οι δρόμοι και να κινδυνεύουν περιουσίες και ζωές»

Για την προχθεσινή νεροποντή τοποθετείται σε παρέμβασή της η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου, σχολιάζοντας πως «έχει καταντήσει μονότονο σε κάθε βροχή να πλημμυρίζουν οι δρόμοι και να κινδυνεύουν περιουσίες και ζωές».

Όπως επισημαίνεται: «Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια φορά γίναμε την Τρίτη 27/9 στην Καλαμάτα, με τη βροχή να προκαλεί προβλήματα και να μετατρέπει πολλά σημεία της πόλης σε Βενετία. Έχει καταντήσει μονότονο σε κάθε βροχή να πλημμυρίζουν οι δρόμοι και να κινδυνεύουν περιουσίες και ζωές. Πολλά τα προβλήματα στη Φραντζή, στη Σιδηροδρομικού Σταθμού, στην Κρήτης, στο νότιο τμήμα της Φαρών, στο 13ο Δημοτικό, στη Νέα Είσοδο, στην είσοδο στο νοσοκομείο, στο Ασπρόχωμα, στον Αντικάλαμο, στη Σπερχογεία, και σε πολλά ακόμα σημεία της πόλης. Όλα αυτά με μια νεροποντή του φθινοπώρου, πριν μπούμε στο χειμώνα.

Η βροχή αυτή, όμως, έφερε φόβο και τεράστια ανησυχία στη περιοχή της οδό Γλαύκου και γύρω από αυτές. Οι κάτοικοι της περιοχής πάρκαραν τα αμάξια μακριά, έκλεισαν τις πόρτες με πρόχειρες κατασκευές και περίμεναν υπομονετικά.

Ευτυχώς το νερό ανέβηκε μέχρι το ύψος του πεζοδρομίου. Κοντά σε αυτή περιοχή, για λίγο δεν πλημμύρισε και ο παιδικός σταθμός του ΟΑΕΔ στην περιοχή των εργατικών κατοικιών, όπου οι εργαζόμενοι καθάρισαν μόνοι τους τα φρεάτια.

Μόλις τη Δευτέρα (26/9), στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, κάναμε για πολλοστή φορά παρέμβαση – ερώτηση για το ρέμα της Λαγκάδας που πλημμυρίζει τη γύρω περιοχή και προκάλεσε τις καταστροφικές πλημμύρες ακριβώς πριν από 6 χρόνια. Αναδείξαμε πως μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις από την Περιφέρεια και το Δήμο στο ρέμα, σύμφωνα με εκτιμήσεις μηχανικών, αλλά και των κατοίκων που διαμαρτύρονται.

Υπάρχουν περιθώρια να γίνουν έργα στο συγκεκριμένο ρέμα και να υπάρξει σημαντική βελτίωση στο αντιπλημμυρικό κομμάτι της περιοχής.

Σε περίπτωση πλημμύρας και καταστροφών, θα έχουν τεράστιες ευθύνες η Περιφέρεια και ο Δήμος που δεν προχώρησαν σε αυτά τα έργα.

Δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από το αντιπλημμυρικό του Μορέα και να μην κάνουν τίποτα εδώ και 6 χρόνια.

Το ίδιο συμβαίνει και με το αντιπλημμυρικό στην Ευριπίδου, το οποίο ακούμε εδώ και 10 χρόνια περίπου.

Καλούμε, έστω και τώρα, στο παρά πέντε, να κάνουν όλα τα έργα που χρειάζονται για να θωρακιστεί ο Δήμος Καλαμάτας μπροστά στο χειμώνα που έρχεται».