Λάθος, συγγνώμη, θα το ακούσουμε ποτέ;

Λάθος, συγγνώμη, θα το ακούσουμε ποτέ;

Στις αρχές Σεπτέμβρη ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Μηταράκης ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη διενέργεια έρευνας των 38 προσφύγων που βρέθηκαν σε νησίδα του Έβρου, ύστερα από καταγγελία της ΜΚΟ «Human Rights 360» στις 15 Αυγούστου.

Η ΜΚΟ είχε ισχυριστεί ότι εξαιτίας της αδιαφορίας της κυβέρνησης, οι μετανάστες, ενώ βρίσκονταν σε ελληνική νησίδα του Έβρου, βασανίστηκαν από τις καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να πεθάνει ένα κοριτσάκι.

Ας σημειωθεί ότι το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας είχε εκδώσει από τις 11 Αυγούστου, δηλαδή πριν από την καταγγελία της ΜΚΟ σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποίαν οι μετανάστες βρίσκονταν σε τουρκικό έδαφος, η νησίδα ήταν τουρκική και είχε ζητηθεί η επέμβαση των τουρκικών αρχών.

Ωστόσο, η ΜΚΟ ανέφερε ότι οι μετανάστες βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος, μένοντας αβοήθητοι από την ελληνική κυβέρνηση.

Την ώρα που νέα στοιχεία, ξεκάθαρα, αμφισβητούν το ψέμα περί ελληνικής νησίδας και νεκρού παιδιού, έρχεται η ΜΚΟ που είχε καταθέσει και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να ανακαλέσει και να επιβεβαιώσει την άποψη της κυβέρνησης, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα όσους έσπευσαν πολιτικά να εκμεταλλευθούν το περιστατικό.

Την καταγγελία, ασμένως, υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση, με τον Φίλη να κάνει λόγο για εγκληματική κυβέρνηση, για βαρβαρότητα και τραγωδία, παρά τις διαρκείς ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. ότι η χώρα δεν είχε δικαίωμα να παρέμβει σε ξένο έδαφος χωρίς να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο με την Τουρκία.

Το ακόμη χειρότερο, μετέφεραν το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δυσφημίζοντας τη χώρα.

Ο λαλίστατος ΣΥΡΙΖΑ τώρα ποιεί τη νήσσα. Η ανακοίνωση της ΜΚΟ τους ξεσκέπασε κυριολεκτικά.

Κύριε Τσίπρα, θα ζητήσεις επιτέλους συγγνώμη, έστω και μία φορά, από τον ελληνικό λαό;

Τώρα θα μου πείτε, τι ζητάω; Όταν έχεις οριστικά χάσει την αξιοπιστία σου, τι σημασία έχει η συγγνώμη;

Του Μιχάλη Βασ. Σούμπλη