Με Βασίλη Παπακωνσταντίνου ξεκινά σήμερα στην Καλαμάτα το Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Με Βασίλη Παπακωνσταντίνου ξεκινά σήμερα στην Καλαμάτα το Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Η μεσσηνιακή πρωτεύουσα, και συγκεκριμένα το Πάρκο Λιμενικού Καλαμάτας, πρόκειται να αποτελέσει έναν από τους σταθμούς που θα φιλοξενήσουν το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή σε όλη τη χώρα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών από το θάνατο του Νίκου Μπελογιάννη, η φετινή διοργάνωση τιτλοφορείται με λόγια του ιδίου: «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για “το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό”», αναδεικνύοντας έτσι την οπτική πάνω στην οποία βασίζονται οι δράσεις των διοργανωτών.

Τις διήμερες εκδηλώσεις θα ανοίξει σήμερα το απόγευμα, Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, στις 7.30, η συναυλία με το συγκρότημα Trio, ενώ περί τις 9.15, από τον ίδιο χώρο, θα ακολουθήσει πολιτική συγκέντρωση με ομιλήτρια τη Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μετά τη λήξη της ομιλίας θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με τους Χριστοφιλάκη Ειρήνη και Κουτσοβασίλη Σπύρο.

Από αριστερά, Λευτέρης Μαστρόκαλος-μέλος Τομεακού Συμβουλίου Μεσσηνίας ΚΝΕ, Σπύρος Γιασάκος-γραμματέας Τομεακού Συμβουλίου Μεσσηνίας, Ιωάννα Οικονομοπούλου-μαθήτρια & μέλος της ΚΝΕ

Αύριο Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Θοδωρή Λιάπη, υπεύθυνο του Τμήματος Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα «Τα προβλήματα στο χώρο του αθλητισμού και οι θέσεις του ΚΚΕ», ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα Breathtakers. Επίσης, συναυλία-αφιέρωμα στο Δημήτρη Μητροπάνο από τους Δημήτρη Μπάση, Βιολέτα Ίκαρη και Κώστα Τριανταφυλλίδη, όπως και λαϊκό γλέντι με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ στο χώρο του Πάρκου Λιμενικού θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων έκθεση βιβλίου, μαθητική γωνιά με πινγκ – πονγκ, σκάκι και σκίτσο, γωνιά του Πολυχώρου Δημιουργίας της ΚΝΕ «Μικρόβιο – Γιώργος Βουβαλέας» με το πρόγραμμα της νέας χρονιάς, παιδότοπος κ.ά.
Χρ.Μ.