«Πανηγύρι» ανακοινώσεων υποψηφιοτήτων

«Πανηγύρι» ανακοινώσεων υποψηφιοτήτων

Εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης ο Γιώργος Τσώνης

Μετά τη χθεσινή άφιξη της εικόνας στη Μεσσήνη ακολούθησαν οι καθιερωμένες δηλώσεις, με τον τέως δήμαρχο Μεσσήνης, Γιώργο Τσώνη, να δίνει προεκλογικό άρωμα, ανακοινώνοντας ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος.

Έπειτα από αυτή την ανακοίνωση, τέθηκε η ερώτηση και στους Τάσο Τσερπέ, Πέτρο Τατούλη και Παναγιώτη Νίκα, για τις δικές τους αποφάσεις στις επερχόμενες εκλογές.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Τσώνης δήλωσε ότι θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης, ενώ σύντομα θα ανακοινώσει όλο το πρόγραμμά του, κάνοντας γνωστό ότι έχει έτοιμο το συνδυασμό του.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, Τάσος Τσερπές δήλωσε ότι η δημοτική του ομάδα, που είναι συμπαγής, θα συνεχίσει και θα προχωρήσει όπως είναι, με εν δυνάμει υποψήφιο τον ίδιο.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο συνδυασμός είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε άλλη υποψηφιότητα κατατεθεί, ενώ όσο δεν κατατίθεται υποψηφιότητα που να εκφράζει την ομάδα, θα συνεχίζει και θα δηλώνει «παρών».

Με τη σειρά του, ο Πέτρος Τατούλης δήλωσε ότι πλέον το πεδίο της προεκλογικής διαδικασίας είναι ανοιχτό και από τις προβλέψεις του νόμου, αφού μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει να έχουν κατατεθεί τα ψηφοδέλτια.

Σε επίπεδο Περιφέρειας είναι γνωστή, όπως είπε, η δική του υποψηφιότητα, με την παράταξή του να μην έχει κάνει καθόλου πίσω  και να είναι πανέτοιμη με ένα νέο ψηφοδέλτιο πολύ ανανεωμένο, με νέα στελέχη από όλους τους πολιτικούς χώρους, υπερασπίζοντας και υποστηρίζοντας πάντοτε ότι οι θεσμοί δεν μπορούν να αποτελούν διακύβευμα του κάθε πολιτικάντη που θέλει να χρησιμοποιεί τις εκλογές μόνο για τον εαυτό  του.

Τελευταίος ο Παναγιώτης Νίκας δήλωσε ότι ο πολιτικός χρόνος είναι συμπυκνωμένος, «έχουμε μπροστά μας εθνικές εκλογές», για να προσθέσει ότι δε θέλει να προδικάσει κάτι, «αλλά ενδεχομένως για ένα διάστημα 100 ημερών να έχουμε τον αγώνα που συνήθως γίνεται», ευχόμενος να είναι ένας αγώνας χωρίς ένταση.

«Το αποτέλεσμα των πολιτικών εκλογών- σχολίασε ακόμη- θα σηματοδοτήσει πάρα πολλά για τις αυτοδιοίκητες εκλογές».

Πρόσθεσε δε ότι είναι πάρα πολύ προσεκτικός παρατηρητής των πολιτικών πραγμάτων, ότι έχει πάντοτε το θάρρος να λέει την άποψή του, ενώ δήλωσε ότι δεν εξαρτάται από τον ίδιον, αλλά «από τους συνεργάτες του και από αυτούς που τον βοήθησαν, από το περιβάλλον».

Κλείνοντας παρατήρησε ότι έχει αποδείξει ότι ξέρει να επιλέγει τους χρόνους, αλλά και την πορεία, στην οποία είναι πάντοτε σταθερός.
Π.Μπ.