Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου: Οι… υποκλοπές “έφαγαν” την ελιά Καλαμάτας

Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου: Οι… υποκλοπές “έφαγαν” την ελιά Καλαμάτας

Παρά τις διαβεβαιώσεις από την προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ότι η απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντά για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας θα προταχθεί στη χθεσινή συνεδρίαση, έγινε το ακριβώς αντίθετο.

Για πέντε ώρες είχαμε προσωπικές επιθέσεις, παρεμβάσεις για τις υποκλοπές και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κάποιος, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση.

Βέβαια, υπήρχε το μείζον θέμα της μεταφοράς των μαθητών, αλλά δε δικαιολογείται, για πολλοστή φορά, ένα σημαντικό όργανο να παρουσιάζει τέτοια εικόνα, όταν στην ημερήσια διάταξη υπήρχαν θέματα μείζονος σημασίας.

Σε κάθε περίπτωση, για το θέμα των μαθητών υπερψηφίστηκε η εισήγηση του επικεφαλής  της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Νίκου Γόντικα, ο οποίος, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα για τη μεταφορά νηπίων και προνηπίων στα σχολικά συγκροτήματα, άσκησε κριτική στην κωλυσιεργία της Περιφερειακής Αρχής να αντιμετωπίσει έγκαιρα ένα τόσο σημαντικό ζήτημα και ζήτησε να ληφθούν μέτρα ώστε η σχολική χρονιά να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Α.Π.