Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: Στο… γήπεδο των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης η διαχείριση των Ρομά

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: Στο… γήπεδο των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης η διαχείριση των Ρομά

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η ευθύνη διαχείρισης της στέγασης των ευπαθών ομάδων, μεταξύ των οποίων και οι Ρομά, όπως και της ποιότητας ζωής τους γενικότερα, ανήκει στην Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση, δηλαδή στους Δήμους.

“Η ευθύνη ανήκει στους Δήμους, εμείς ως Περιφέρεια έχουμε προσφερθεί να συνδράμουμε όπου μας ζητηθεί και όπου απαιτηθεί” σχολίασε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εγγράφως έχει απευθυνθεί στους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης, παραχωρώντας τις -αδειοδοτημένες ως κατασκήνωση μη τουριστικού χαρακτήρα- περιοχές στην Μπιρμπίτα και τη Μακαρία, προκειμένου να τις διαχειριστούν ως κατά νόμο υπεύθυνοι.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι κατά το παρελθόν και ο ίδιος, ως δήμαρχος Καλαμάτας, είχε εγγράφως ζητήσει, δύο φορές, από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή να του διαθέσει το χώρο στην Μπιρμπίτα.

Καταλήγοντας, ο κ. Νίκας σημείωσε ότι η αποδοχή της παραχώρησης μπορεί να δρομολογήσει τη μόνη λύση προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στην Καλαμάτα -διαδικασία για την οποία, τόνισε, έχει ενημερώσει και την κυβέρνηση.