Επίθεση Τατούλη για την παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη ΔΕΘ

Επίθεση Τατούλη για την παρουσία  της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη ΔΕΘ

Μπορεί στις ανακοινώσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου να περιγράφονται «όλα ωραία και καλά», όμως ο τέως περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, έχει διαφορετική άποψη, καθώς με κείμενό του επιτίθεται στον Παναγιώτη Νίκα για την παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ακολουθεί η άποψη του Πέτρου Τατούλη:

“Έτρεξε ο κ. Νίκας να χαρακτηρίσει «επιτυχημένη» την παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), μόλις την πρώτη μέρα λειτουργίας της, σύμφωνα με την ανακοίνωση του στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας.

•Επιτυχία… χαρακτηρίζεται η παρουσία του κ. Νίκα στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

•Επιτυχία… χαρακτηρίζονται οι επισκέψεις του περιφερειάρχη σε διάφορα περίπτερα καθώς και οι αμοιβαίες φιλοφρονήσεις του με υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης.

•Επιτυχία… χαρακτηρίζεται το υπαίθριο περίπτερο- τέντα-«τσαντίρι», το οποίο βρίσκεται εκτός των κτηριακών εγκαταστάσεων της ΔΕΘ, όπου παρουσιάζονται οι υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας (Hall 16), επειδή ο κ. Νίκας «ξέχασε» να δεσμεύσει τα απαραίτητα τετραγωνικά και όταν το «θυμήθηκε» ήταν αργά…

•Επιτυχία… χαρακτηρίζεται η ανικανότητα του κ. Νίκα να έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου αξιοπρεπή παρουσία στο Hall 16, όπως οι Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου, Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας κ.τ.λ.

•Επιτυχία… χαρακτηρίζεται η έμπνευση του κ. Νίκα να χαρακτηρίσει το «τσαντίρι» αυτόνομο περίπτερο στη λογική «όλοι μαζί και ο ψωριάρης μόνος του».

•Επιτυχία… χαρακτηρίζεται η συμμετοχή του κ. Νίκα σε συζήτηση σχετικά με το σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης, όπου αντί να διεκδικήσει και να απαιτήσει πόρους και έργα για τη Μεγαλόπολη, περιορίστηκε σε προσωπικές του απόψεις που δεν απηχούν τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και, φυσικά, σε εύσημα υπέρ της κυβέρνησης.

•Επιτυχία… χαρακτηρίζεται η συνέντευξή του στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» (για τον οποίο δεσμεύτηκε το ποσό των 6.200 ευρώ), όπου ο κ. Νίκας μάς ανακοίνωσε ότι από πέρσι (!) λειτουργεί εκθεσιακό κέντρο «αντένα» της ΔΕΘ στη Μεγαλόπολη.

•Επιτυχία… θεωρείται η δαπάνη των 60.000 ευρώ για την κατασκευή του «τσαντιριού» και την προβολή της Πελοποννήσου σε υπαίθριο χώρο.

•Επιτυχία… θεωρείται η επιπλέον δέσμευση 7.000 ευρώ που αφορούν αποκλειστικά στις δημόσιες σχέσεις της Περιφερειακής Αρχής.

•Επιτυχία… χαρακτηρίζονται τα γεύματα που παραχωρούνται σε συγκεκριμένους συνδαιτυμόνες.

Η πολυπληθής αποστολή πολιτικών συνεργατών και συγγενών αυτών, επιστημονικών και ειδικών συμβούλων, γραμματέων και λοιπών, οι οποίοι περιφέρονταν στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έτυχε αρνητικού σχολιασμού από τους επισκέπτες της έκθεσης, υποβαθμίζοντας το θεσμό της Αιρετής Περιφέρειας.

Οι εντολές του Γραφείου του Πρωθυπουργού προς τους γαλάζιους αυτοδιοικητικούς να παρευρεθούν άπαντες στη ΔΕΘ ως χειροκροτητές είναι γεγονός ότι τηρήθηκαν απαρέγκλιτα από τον κ. Νίκα, αφού δεν έλειπε σχεδόν κανείς (!)

Θα είχε ενδιαφέρον να μας απαντήσει ο κ. περιφερειάρχης όλες αυτές οι επιτυχίες και τα κατορθώματα του τι αντίκρισμα έχουν στην επίλυση των προβλημάτων των Πελοποννησίων πολιτών και με ποιον τρόπο συμβάλλουν στην ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας;

Υ.Γ.1. Η πληροφορία ότι πολλοί επισκέπτες της έκθεσης μπέρδευαν τις τέντες των υπαίθριων πωλητών γλυκισμάτων (χαλβά Φαρσάλων και λουκουμάδων) με το «τσαντίρι»- περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, επειδή βρίσκονταν στον ίδιο υπαίθριο χώρο και εκτός των κτηριακών εγκαταστάσεων, δεν έχουν προς το παρόν διασταυρωθεί…

Υ.Γ.2. Σε ό,τι αφορά το εκθεσιακό κέντρο «αντένα» της ΔΕΘ στη Μεγαλόπολη αναζητείται…

Υ.Γ.3. Ας ευχηθούμε να μη φυσήξει ο Βαρδάρης και καταστραφεί το «τσαντίρι» του κ. Νίκα”.