Πολιτικές «εκπλήξεις» στο Δήμο Πύλου – Νέστορος

Πολιτικές «εκπλήξεις» στο Δήμο Πύλου – Νέστορος

Συνεργασία Δημοτικής Αρχής με την παράταξη Ηλία Κανάκη

Μια σημαντική έκπληξη περιείχαν οι αποφάσεις του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, σχετικά με τον ορισμό νέων αντιδημάρχων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφασή του, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», ορίζεται αντιδήμαρχος ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία σε Κίνηση», Ηλίας Κανάκης.

Η θέση που καταλαμβάνει ο κ. Κανάκης θα είναι άμισθη και θα έχει την αρμοδιότητα, μεταξύ άλλων, της επιχειρηματικότητας, της προώθησης των αγροτικών προϊόντων της περιοχής, της συντήρησης και της βελτίωσης των υποδομών αγροτικής παραγωγής.

Παράλληλα, θα έχει καθήκοντα που σχετίζονται με τη Δημοτική Ενότητα Πύλου (εξέλιξη έργων, λειτουργία υπηρεσιών κ.λπ.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι θέση αντιδημάρχου, άμισθη και αυτή, καταλαμβάνει και ο Παναγιώτης Μιχαήλ, επίσης εκλεγμένος με την παράταξη του κ. Κανάκη.
Όπως είναι επόμενο, η συνεργασία του κ. Κανάκη με την παράταξη του κ. Καρβέλα δημιουργεί νέα δεδομένα εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Σε δήλωση που έκανε αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Κανάκης τόνισε ότι «η συνεργασία με τον Π. Καρβέλα θα φέρει φρέσκο αέρα αλλαγής», ενώ σχετικά με το ζήτημα της πορείας του συνδυασμού του, μιλά για «διατήρηση της αυτοτέλειας της παράταξης».