Πόση κατρακύλα πια, κε Νίκα;


Αγωνιά ο κ. Νίκας για τη δική του επόμενη ημέρα και αυτό το δείχνει παντού. Είτε σε εκκλησία βρίσκεται, είτε σε λιτανεία βρίσκεται, είτε σε εορτές και πανηγύρεις βρίσκεται, φωνασκώντας, κατηγορεί τους πολιτικούς του αντιπάλους και προσπαθεί να παρουσιάσει το άσπρο-μαύρο παντού. Ίσως επειδή «το πυρ ομαδόν» και η τακτική της  «λάσπης» από τον ίδιο και άλλα κέντρα προς τον κ. Τατούλη την προεκλογική περίοδο, του έφεραν το απίθανο και μη αναμενόμενο γι’ αυτόν αποτέλεσμα, δυστυχώς, ακολουθεί τον ίδιο δρόμο 3 χρόνια τώρα.

Ο αθλητισμός και η στήριξή του είναι υποχρέωση τόσο της Πολιτείας όσο και της αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών. Με αυτόν το γνώμονα, η Περιφερειακή Αρχή Τατούλη είχε δρομολογήσει μεγάλες παρεμβάσεις στους αθλητικούς χώρους σε όλη την Πελοπόννησο. Όσα αναφέρω, αποδεικνύονται με στοιχεία, δημοσιεύσεις και με υπηρεσιακές ενέργειες σχετικά με τις μελέτες και τις δεσμεύσεις ποσών, προκειμένου να προχωρήσουν απρόσκοπτα τα έργα στο χρηματοδοτικό σκέλος.

Το μεγάλο έργο Τατούλη και των συνεργατών του στον αθλητισμό σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και ιδιαίτερα στην Αργολίδα, επειδή δεν μπορεί να το ακυρώσει, επιχειρεί δολίως ο κ. Νίκας να το παρουσιάσει έργο ενός και να το πιστώσει στο συνεργαζόμενο με την παράταξή του  και εκλεγέντα με την παράταξη Τατούλη, κ. Σιδέρη, και όχι ως είναι η πραγματικότητα, δηλαδή στην Περιφερειακή Αρχή Τατούλη.

Βέβαια, επειδή στην Αργολίδα οι σχέσεις μεταξύ των εσχάτως νεοεισερχομένων περιφερειακών συμβούλων που αποπέμφθηκαν από την παράταξη Τατούλη, με τους εκλεγέντες εξ αρχής με την παράταξη Νίκα, είναι ιδιαιτέρως τεταμένες εξαιτίας διαφόρων συμβάντων, ο χειριστικός κ. Νίκας σκέφτηκε το «σε καίω, Γιάννη, σ’ αλείφω λάδι», μπας και καθησυχάσει τον υπεύθυνο επί του Αθλητισμού συνεργάτη του κ. Μαντζούνη.

Έτσι προχθές στην Καλαμάτα επιχείρησε να κερδίσει με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Δηλαδή, να ηρεμήσει το συνεργάτη του για τα χουνέρια που βιώνει, αλλά και να συσκοτίσει και να παραπληροφορήσει τη μεσσηνιακή κοινωνία επί των δικών του πεπραγμένων στον αθλητισμό.

Με περισσή αμετροέπεια κομπάζει για όσα έργα βρήκε έτοιμα, αλλά δεν του αρκεί αυτό, συνεχίζει να συκοφαντεί συνεχώς την απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή.

Έτσι μίλησε για αθλητικούς  χώρους που ετοιμάζεται να εγκαινιάσει, ξέχασε όμως να ενημερώσει πως απλά ολοκληρώνει τα έργα που βρήκε δρομολογημένα.

Από όσα ανέφερε χθες στο γήπεδο Μεσσηνιακού, στον έντονα φορτισμένο από αντιπολιτευτικό μένος  χαιρετισμό του, για τα γήπεδα Ελαίας, Πλατέος,  ΕΠΣΜ κ.λπ., ΜΟΝΟ το έργο στο Μεσσηνιακό ξεκίνησε από τη δική του Περιφερειακή Διοίκηση.

Όσον αφορά στη θέση του, «πως ως Δημοτική Αρχή Καλαμάτας έλαβε μόνο υποσχέσεις και δεν είχε βοήθεια», αναρωτιέμαι τι έργο άφησε 3 θητείες δήμαρχος στην πόλη της Καλαμάτας στον αθλητισμό και του υπενθυμίζω την ανεξήγητη εντολή που έδωσε στον τότε διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, να ΜΗ συνεργαστεί με τον κ.Τατούλη, ούτε να αποστείλει, όπως ζητούσε επιμόνως η Περιφέρεια, την απαραίτητη για την ένταξη στο ΕΣΠΑ μελέτη, με προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας, για το οποίο ο τότε περιφερειάρχης κ. Τατούλης είχε δεσμεύσει το ανωτέρω ποσό, ώστε η Καλαμάτα να αποκτήσει ένα σύγχρονο και διεθνούς εμβέλειας προπονητικό κέντρο!

Όφειλε, όμως, να γνωρίζει πως «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο»!

Η αλήθεια πάντα μαθαίνεται και τιμωρεί όσους επιλέγουν να πορευτούν με τα ψέματα!

Της Αντωνίας Μπούζα
Αντιπροέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου , υπεύθυνης Μεσσηνίας «Νέας Πελοποννήσου»