Πρόσκληση δημάρχου για νέα επίσκεψη του Πατριάρχη στην Καλαμάτα

Πρόσκληση δημάρχου για νέα  επίσκεψη του Πατριάρχη στην Καλαμάτα

Στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου παρέστη προχθές ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά την τελετή επίσημης υπογραφής Αγιοκατατάξεως του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτη από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Στην τελετή, στον κατάμεστο Πατριαρχικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, παρέστησαν εκπρόσωποι της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, επικεφαλής ομάδας προσκυνητών από την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή.

Λαμβάνοντας ο δήμαρχος Καλαμάτας το λόγο εξέφρασε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τη χαρά όλων των Μεσσηνίων για την Αγιοκατάταξη του Πατέρα μας, απευθύνοντάς του παράλληλα πρόσκληση να τιμήσει και πάλι με την παρουσία του την Καλαμάτα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος κατά την προηγούμενη επίσκεψή του στην Καλαμάτα, το 2010, ανακηρύχθηκε σε επίτιμο δημότη της πόλης.

Με αφορμή τη νέα πρόσκληση του δημάρχου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε για το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο με θέρμη: «Ήταν μια επίσκεψη ευλογημένη, η οποία οφείλεται στην αδελφική αγάπη του αδελφού αγίου Μεσσηνίας, του άξιου ποιμενάρχη σας, τον οποίο εδώ στο Πατριαρχείο περιβάλλουμε με περισσή αγάπη, τιμή και εμπιστοσύνη».