Συγκρότηση Επιτροπής για το Λαογραφικό Μουσείο Τριφυλίας

Συγκρότηση Επιτροπής για το Λαογραφικό Μουσείο Τριφυλίας

Απόφαση με αριθμό 1899/2022 και θέμα «Συγκρότηση Επιτροπής για Λαογραφικό Μουσείο Τριφυλίας» υπέγραψε χθες ο δήμαρχος Τριφυλίας και δημοσιεύθηκε στη Δι@υγεια με ΑΔΑ: Ψ80ΝΩΗΕ-ΕΨΧ.

Στην απόφαση αναγράφεται ότι ο δήμαρχος Τριφυλίας, «έχοντας υπόψη: 1.Τις διατάξεις του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α΄/07-06-2010) “Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης”, 2. Την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Τριφυλίας, αποφασίζει για την εύρυθμη λειτουργία και τον εμπλουτισμό με επιπλέον εκθέματα το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Τριφυλίας, συγκροτεί επιτροπή με τα παρακάτω μέλη:

1. Πρόεδρος Φρούσος Νικόλαος, αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού, 2. Παναγοπούλου Μαρία, αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, μέλος, 3. Στυλιανού Φωτεινή, αν. προϊσταμένη Κ.Ε.Π.Α.Π.ΠΕ.Δ.Η.Τ, μέλος, 4. Ματσινόπουλος Βασίλειος, ιστορικός και δωρητής, μέλος, 5. Διπλού Μαρίνα, νηπιαγωγός, μέλος.

Υποχρέωση και μέλημα της Επιτροπής είναι η σωστή λειτουργία και η προσβασιμότητα των επισκεπτών στο μουσείο (ωράριο κ.τ.λ.). Επιπλέον, θα δέχονται και θα αξιολογούν δωρεές». 

Ερωτήματα εγείρονται, πάντως, από το γεγονός ότι η απόφαση του κ. Λεβεντάκη αναφέρεται σε συγκρότηση Επιτροπής για «Λαογραφικό Μουσείο Τριφυλίας» αντί για «Ιστορικό – Λαογραφικό  Μουσείο Κυπαρισσίας “Κωστής Παλαμάς”», το οποίο εγκαινιάστηκε το Δεκέμβριο του 2005!

Ας ελπίσουμε η επιτροπή να λειτουργήσει και, βεβαίως, να λειτουργήσει σε τακτική βάση και το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο, διότι και το 2013, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, συγκροτήθηκε Επιτροπή – Ομάδα Εργασίας για την αξιοποίησή του, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή κάποια «εισήγηση στο Δήμο μιας συγκεκριμένης πρότασης που να ανταποκρίνεται στην ιστορία και στο όνομα του Μουσείου», σύμφωνα με το σκοπό της συγκρότησής της…