Θα καταλάβετε, επιτέλους, πόσο σημαντικός είναι ο ιατροδικαστής;

Θα καταλάβετε, επιτέλους,  πόσο σημαντικός είναι ο ιατροδικαστής;

Μόλις μια μέρα μετά το δημοσίευμά μας για τα σοβαρά προβλήματα, κοινωνικά και οικονομικά, που δημιουργεί η έλλειψη ιατροδικαστή στη Μεσσηνία, ήρθε την Παρασκευή το τραγικό δυστύχημα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αβίας, Βασίλη Κοζομπόλη, που έχασε τη ζωή του στο κτήμα του.

Η ταφή του 63χρονου θα γίνει αύριο κι αν αναρωτιέστε γιατί τόσες ημέρες μετά, η απάντηση είναι η ιατροδικαστική εξέταση, καθώς λόγω του τρόπου που χάθηκε ο άνθρωπος διατάχθηκε νεκροψία – νεκροτομή.

Από τη στιγμή που η Μεσσηνία πλέον δεν έχει ιατροδικαστή, έπρεπε να μεταφερθεί στην Κόρινθο. Όμως, η Κόρινθος λόγω αδειών δεν μπορούσε να κάνει τη νεκροψία και αναζητήθηκε λύση στην Πάτρα. Αρχικά, όμως, ούτε και η Πάτρα μπορούσε και η λύση μετά θα ήταν η Αθήνα!

Τελικά, βρέθηκε λύση στην Πάτρα, όμως από την Παρασκευή που έχασε τη ζωή του ο άνθρωπος η ιατροδικαστική πράξη ορίσθηκε για χθες Τρίτη!

Αυτό είχε ως συνέπεια μια τρομερά επώδυνη ψυχική διαδικασία για την οικογένεια του θανόντος και, φυσικά, οικονομική επιβάρυνση, καθώς τα έξοδα μεταφοράς επιφορτίζονται οι οικείοι.

Μπορούν, επιτέλους, οι αρμόδιοι να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η θέση ιατροδικαστή στη Μεσσηνία;
Β.Β.