Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο ΔΙΕΚ Φιλιατρών: 5 ενδιαφέρουσες ειδικότητες

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο ΔΙΕΚ Φιλιατρών: 5 ενδιαφέρουσες ειδικότητες

H Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας ανακοίνωσε την έναρξη εγγραφών επιτυχόντων από το Παράλληλο Μηχανογραφικό για τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δημόσια ΙΕΚ) του υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων για το έτος κατάρτισης 2022-2023, μέχρι και τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθύνονται για πληροφορίες σχετικά με τις ώρες λειτουργίας των ΙΕΚ και την οργάνωση της προσέλευσης στα ΙΕΚ επιτυχίας.

Τα Δημόσια ΙΕΚ του υπουργείου Παιδείας από 1/9/2022 λειτουργούν απογευματινές ώρες (13:00-21:00). Τα δε στοιχεία επικοινωνίας του ΙΕΚ Τριφυλίας είναι: Βελισσαρίου 1,  24300 – Φιλιατρά (Α΄ όροφος Νέου Λυκείου), Τηλέφωνο: 2761032068, email: grammateia@iek-trifyl.mes.sch.gr. Στον παρακάτω σύνδεσμο βρίσκονται οι οδηγίες και τα απαραίτητα δικαιολογητικά: https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr/docs/enrollment.pdf. Όσοι επιτυχόντες δεν εγγραφούν εντός της καθορισμένης προθεσμίας, θα θεωρηθεί ότι δεν επιθυμούν να εγγραφούν.

Επίσης, η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας ανακοίνωσε την έναρξη υποβολής αιτήσεων επιλογής καταρτιζόμενων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δημόσια ΙΕΚ) της χώρας για το έτος κατάρτισης 2022-2023, μέχρι και τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 15:00. Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης υπάρχουν στην αρχική σελίδα της εφαρμογής στο σύνδεσμο: https://diek.it.minedu.gov.gr. Οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση επιλογής στα Δημόσια ΙΕΚ, με βάση την ειδικότητα η οποία ανταποκρίνεται στις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους, ανάμεσα από ένα πλήθος ειδικοτήτων που προσφέρονται στα Δημόσια ΙΕΚ, με υψηλής ποιότητας προγράμματα σπουδών.

Οι ειδικότητες που έχουν επιλεγεί για το έτος 2022-2023 στο Δ.ΙΕΚ Τριφυλίας είναι: Στέλεχος διοίκησης και οικονομίας – Τεχνικός κομμωτικής τέχνης – Τεχνικός Αγροτουρισμού – Εσωτερική αρχιτεκτονική διακόσμηση και σχεδιασμός αντικειμένων – Γραμματέας ανωτέρων και ανωτάτων στελεχών.

Τα Δημόσια ΙΕΚ του ΥΠΑΙΘ προσφέρουν ποιοτική δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση, παρέχουν τη δυνατότητα στους καταρτιζόμενους να ενισχύσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα, την επαγγελματική τους δυναμική, τις προοπτικές απορρόφησης στην αγορά εργασίας, καθώς και την τοποθέτησή τους σε σύγχρονες θέσεις απασχόλησης.