Ανάπλαση Σφακτηρίας: Ευχαριστημένος ο εργολάβος – Μήνυση από καταστηματάρχη για ζημιές

Ανάπλαση Σφακτηρίας: Ευχαριστημένος ο εργολάβος – Μήνυση από καταστηματάρχη για ζημιές

Έργο που αδιαμφισβήτητα έχει ταλαιπωρήσει την περιοχή της οδού Σφακτηρίας είναι αυτό της πεζοδρόμησής της, με το αποτέλεσμα βέβαια να αρέσει τόσο στους καταστηματάρχες όσο και στους πεζούς.

Για το εν λόγω έργο είχαμε δεκάδες φορές γράψει, αφού είχε σημειωθεί μεγάλη καθυστέρηση, όπως και ζημιές σε καταστήματα κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Επανερχόμαστε σήμερα, αφού καταστηματάρχης μάς κατήγγειλε, και μάλιστα υπέβαλε μήνυση κατά του εργολάβου και του Δήμου Καλαμάτας, ότι στην πρόσφατη μεγάλη βροχόπτωση μπήκε μεγάλη ποσότητα νερού στο κατάστημά του, καθώς στο σημείο που υπήρχε cour anglaise (ή απλούστερα φρεάτιο φωτισμού υπογείου χώρου) και κλείστηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών, δεν έγινε σωστή μόνωση.

Αυτό, βέβαια, φάνηκε και από το αποτέλεσμα, αφού στο υπόγειο του καταστήματος τα σημάδια του νερού είναι ορατά, ενώ πλέον υπάρχει και υγρασία σε σημεία των τοίχων, με τον ιδιοκτήτη να ψάχνει πλέον να βρει το δίκιο του και να ζητά αποζημίωση, όπως και να βρεθεί λύση σε τεχνικό επίπεδο, προκειμένου να μη δημιουργηθεί ξανά το ίδιο πρόβλημα.

Να σημειωθεί ότι ανάλογα περιστατικά σημειώθηκαν και σε άλλα υπόγεια της οδού κατά τη διάρκεια των έργων, αλλά, όπως μας είπαν ιδιοκτήτες, το πρόβλημα έχει λυθεί.

Αυτό που ζητούν, πάντως, τόσο οι καταστηματάρχες όσοι και οι περίοικοι, είναι επιτέλους να τελειώσει το έργο, που για πολλούς μήνες τώρα ταλαιπωρεί την περιοχή.

Η άποψη του εργολάβου
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον εργολάβο, δήλωσε ικανοποιημένος με την πρόοδο των εργασιών και δήλωσε αισιόδοξος ότι αν δεν υπάρξει άλλο πρόβλημα, τα Χριστούγεννα όλο το έργο θα έχει ολοκληρωθεί.

Όπως επισήμανε: «Πάμε πολύ δυνατά και το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν ακόμα πιο δυνατά οι εργασίες», για να προσθέσει ότι πάνε πιο γρήγορα και από το χρονοδιάγραμμα.

Σχετικά με την εισροή υδάτων στο υπόγειο του καταστήματος, ξεκαθάρισε ότι δεν έγινε καμία αυθαιρεσία και το cour anglaise καταργήθηκε νόμιμα.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι ο καταστηματάρχης έχει δίκιο να φωνάζει για τη ζημιά που υπέστη, αλλά ανέφερε ότι το συγκεκριμένο κομμάτι ήταν ημιτελές και σε συνδυασμό με τη μεγάλη βροχόπτωση εκείνης της ημέρας, δημιουργήθηκε το πρόβλημα.

Δήλωσε, δε, σίγουρος ότι όταν οι εργασίες ολοκληρωθούν, δε θα υπάρξει ξανά αντίστοιχο πρόβλημα.

Όσο για τα υπόλοιπα cour anglaise της Κολοκοτρώνη, είπε ότι κλείνουν αφού αυτό προβλέπει η μελέτη.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση