Αναβλήθηκαν οι υποθέσεις ηθικού και φυσικού αυτουργού στη δολοφονία του Παν. Γυφτέα

Αναβλήθηκαν οι υποθέσεις ηθικού και φυσικού αυτουργού στη δολοφονία του Παν. Γυφτέα

Αναβολή για τις 8 Ιουνίου έλαβε η εκδίκαση των δύο υποθέσεων (του ηθικού και του φυσικού αυτουργού) που αφορούν στην άγρια δολοφονία του επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα το Φεβρουάριο του 2011 στα Αγριώματα Βέργας.

Τις αναβολές ζήτησαν χθες οι συνήγοροι υπεράσπισης, ενώ ο πρόεδρος του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Καλαμάτας ανέφερε ότι πρέπει να γίνει συνεκδίκαση των δύο υποθέσεων λόγω συνάφειας.

Αμφότεροι οι κατηγορούμενοι έχουν πρωτόδικα καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για το θάνατο του επιχειρηματία.

Κατηγορούμενοι
Χθες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας στη μία υπόθεση ήταν κατηγορούμενος 55χρονος φίλος του θύματος, ο οποίος έχει κριθεί πρωτόδικα ένοχος από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας για ηθική αυτουργία σε ληστεία κατά συναυτουργία, τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος προσώπου και η οποία συνδέεται αιτιωδώς με τη θανάτωσή του και του έχει επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Στη δεύτερη υπόθεση κατηγορούμενος είναι ένας 49χρονος, ο οποίος επίσης πρωτόδικα έχει κριθεί ένοχος ως φυσικός αυτουργός σε ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα κατά συναυτουργία και ληστεία κατά συναυτουργία που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος προσώπου που συνδέεται αιτιωδώς με τη θανάτωσή του.

Το δικαστήριο έχει καταδικάσει τον 49χρονο σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία και σε 10 χρόνια κάθειρξης για τη ληστεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο 49χρονος είχε συλληφθεί το 2018 στη Θεσσαλονίκη. Οι δε αστυνομικοί έμειναν έκπληκτοι διαπιστώνοντας ότι ο άνθρωπος που είχαν μπροστά τους είχε «πεθάνει» από το 2014, καθώς είχε κατατεθεί πλαστή ληξιαρχική πράξη θανάτου, προκειμένου να πάψει το ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του για τη συγκεκριμένη δολοφονία.

Από τις πιο άγριες δολοφονίες
Στις 28 Φεβρουαρίου 2011 ο 46χρονος επιχειρηματίας Παναγιώτης Γυφτέας είχε βρεθεί άγρια δολοφονημένος στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, ακινητοποιημένος με χειροπέδες και κολλητική ταινία, με πολλαπλά χτυπήματα, κυρίως στο κεφάλι, στην αγροτική περιοχή Αγριώματα στα Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας.

Οι έρευνες είχαν δείξει ότι ο επιχειρηματίας, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, είχε πέσει θύμα ενέδρας ελάχιστα μέτρα από την είσοδο του σπιτιού του. Το δε αυτοκίνητο, με το μακάβριο περιεχόμενο, είχε βρεθεί σε παρακείμενο κτήμα.

Της Βίκυς Βετουλάκη