Λιμάνι Καλαμάτας: Επικινδυνότητα και ζημιές απέναντι από το Λιμεναρχείο

Λιμάνι Καλαμάτας: Επικινδυνότητα και ζημιές απέναντι από το Λιμεναρχείο

Το περασμένο Σάββατο είχαμε γράψει για την κατάσταση που επικρατεί απέναντι από το Λιμεναρχείο, όπως μας είχε ενημερώσει αναγνώστης, χώρος που έχει μετατραπεί σε ένα ατελείωτο πάρκινγκ.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ένα βαρύ όχημα που βρισκόταν για μέρες εκεί είχε γεμίσει τους κυβόλιθους λάδια που έτρεχαν από αυτό.

Χθες επικοινώνησε μαζί μας ξανά ο εν λόγω αναγνώστης και μας είπε ότι η κατάσταση δεν έχει αλλάξει, με το βαρύ όχημα να παραμένει εκεί και τα λάδια να εξακολουθούν να τρέχουν.

Πηγαίνοντας στο σημείο, όντως είδαμε τα λάδια, ενώ, επειδή προφανώς για καιρό το φορτηγό είναι εκεί, σε διάφορες θέσεις, υπάρχουν παντού «αποτυπώματά» του.

Πέραν τούτου, πρέπει οι αρμόδιοι να δουν τι γίνεται στο συγκεκριμένο σημείο με τα οχήματα.

Τελικά, ισχύει αυτό που αναγράφουν οι ταμπέλες, ότι δηλαδή ο χώρος είναι του Τελωνείου και απαγορεύεται η είσοδος στους μη έχοντες ειδική άδεια (στη συνέχεια αναγράφει ότι οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο);

Γιατί εκτός από τους κυβόλιθους που έχουν ξανά πρόβλημα, αλλά και περιστατικά σαν το φορτηγό που γράψαμε, έχουν συμβεί κι άλλα με οχήματα που έχουν καταλήξει στο νερό. Τη μια φορά, μάλιστα, ένας άνδρας πνίγηκε, ενώ την άλλη τελευταία στιγμή σώθηκαν δύο παιδιά.

Ας αποφασίσουν, λοιπόν, στο Τελωνείο τι χώρος είναι αυτός, κι αν αποφασιστεί να συνεχίσει να λειτουργεί ως πάρκινγκ να διαμορφωθεί κατάλληλα, προκειμένου να μην υπάρχει κίνδυνος οχήματα να καταλήγουν στο νερό.
Π.Μπ.