Μέγαρο Χορού Καλαμάτας: Εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση «Θησαυροί Ζωγραφικής»

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας: Εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση «Θησαυροί Ζωγραφικής»

Έργα τεσσάρων Μεσσήνιων καλλιτεχνών επιστρέφουν στο «σπίτι» τους

Τριάντα δύο έργα που αποτελούν την «καρδιά» του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου θα φιλοξενεί από αύριο η μεσσηνιακή πρωτεύουσα και συγκεκριμένα το Μέγαρο Χορού.

Σε μια συντονισμένη δράση με την πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμάτας και του Τμήματος Εικαστικών της Κ.Ε. «Φάρις», σε συνδυασμό με την αρωγή του Ιδρύματος Καρέλια, το πολιτιστικό αποτύπωμα της πόλης ενισχύεται για μια ακόμη φορά μέσα από πολύ σημαντικά έργα της νεοελληνικής τέχνης.

Μεταξύ όσων θα εκτίθενται καθημερινά μέχρι και τις 7 Νοεμβρίου στο φιλότεχνο κοινό, αλλά και στα σχολεία της πόλης, περιλαμβάνονται τέσσερα έργα Μεσσήνιων καλλιτεχνών, οι οποίοι έχουν καταγράψει λαμπρή καριέρα στην Τέχνη. Αυτοί είναι οι Ναυσικά Πάστρα, Παύλος (Διονυσόπουλος), Γιάννης Μπουτέας και Γιάννης Σπυρόπουλος. 

Από την πλευρά του, σε «τύχη αγαθή» αποδίδει την επιστροφή του στην πόλη και τη συνεργασία του με το Δήμο Καλαμάτας ο επιμελητής της συγκεκριμένης έκθεσης, Τάκης Μαυρωτάς.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος μεταξύ άλλων, η συγκεκριμένη έκθεση έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα για το τι είναι ζωγραφική, καθώς τα έργα που την απαρτίζουν στερεώνουν τη φυσιογνωμία και την εξέλιξη της σύγχρονης ελληνικής τέχνης.

Ανάμεσα στα λοιπά έργα περιλαμβάνονται και μερικά των Θεόφιλου, Κόντογλου, Τσαρούχη, Μόραλη, Σικελιώτη, Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Παρθένη, Μαλέα, Γαΐτη κ.ά.

Εγκαίνια: Κυριακή 9 Οκτωβρίου, 12.00 μ.

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9.00 π.μ.-9.00 μ.μ

Χρ.Μ.