Προβληματισμός Μάκαρη για την καθυστέρηση των ανασκαφών στην πλατεία του Ι.Ν. Υπαπαντής

Προβληματισμός Μάκαρη για την καθυστέρηση των ανασκαφών στην πλατεία του Ι.Ν. Υπαπαντής

Επιτόπια ενημέρωση για την πορεία του ανασκαφικού έργου και των αρχαιολογικών ερευνών στην πλατεία του Ιερού Ναού Υπαπαντής έλαβε ο Μανώλης Μάκαρης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος –Ενεργοί Πολίτες», από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, Ευαγγελία Μηλίτση-Κεχαγιά και τον υπεύθυνο της ανασκαφής αρχαιολόγο, Δημοσθένη Κοσμόπουλο.

«Η επίσκεψη», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κ. Μάκαρη, «πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής συζήτησης που προηγήθηκε για την εξέλιξη των σημαντικών αρχαιολογικών έργων που πραγματοποιούνται στο Νομό Μεσσηνίας.

Διαπιστώθηκε ότι τα ευρήματα στις ανασκαφές στην πλατεία της Υπαπαντής είναι εντυπωσιακά, δικαιώνοντας τις προσπάθειες των πολιτών που πίστεψαν και αγωνίστηκαν για την ανάδειξή τους.

Εκφράστηκε, όμως, ο προβληματισμός για την καθυστέρηση των ανασκαφών λόγω του ότι δεν έχουν ακόμα διευθετηθεί η κυκλοφορία και η στάθμευση στους πέριξ δρόμους, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι ανασκαφές στην οδό Χρυσοστόμου Θέμελη.

Καλείται η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες για να ολοκληρωθεί το ανασκαφικό έργο και να αναδειχθούν τα αρχαία της Υπαπαντής».