Στο 7% το Πάτρα – Πύργος, στο 0% η συνέχεια του έργου μέχρι Τσακώνα

Στο 7% το Πάτρα – Πύργος, στο 0%  η συνέχεια του έργου μέχρι Τσακώνα

Στη συμβολή των έργων υποδομών στην ανάπτυξη της τοπικής αλλά και της εγχώριας οικονομίας αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο Olympia Forum III που συνδιοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα «Πατρίς».

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Καραμανλής ανέφερε πως «τα πολύ μεγάλα έργα υποδομών αποτελούν ένα πολύ ισχυρό μέρισμα στην ανάπτυξη. Ενεργούν και τονώνουν την εγχώρια αλλά και τις  τοπικές οικονομίες. Ο τομέας των κατασκευών είναι σημαντικός για την οικονομία και την ανάπτυξή της.

Σε όλη την Ελλάδα βλέπουμε πολύ σημαντικά έργα να υλοποιούνται όπως το Πάτρα-Πύργος αλλά και τα σιδηροδρομικά έργα που ξεκίνησαν. Έργα υποδομής, ιδιωτικά ή δημόσια, σημαίνει πολύ μεγάλη ανάπτυξη, σημαίνει θέσεις εργασίας και έχει τεράστιες συνέπειες σε πάρα πολλά επαγγέλματα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το Πάτρα – Πύργος έχει επηρεάσει συνολικά 600 διαφορετικά επαγγέλματα. Έχουμε λαμπρά μυαλά που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης, τα οποία πλέον επιστρέφουν στη χώρα τους και βρίσκουν καλά αμειβόμενες δουλειές».

Στο 7% το Πάτρα – Πύργος
Για το έργο της Πατρών – Πύργου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε πως «αυτή τη στιγμή είμαστε σχεδόν στο 7% της ολοκλήρωσης. Το έργο τρέχει με πολύ γρήγορο ρυθμό, αφού, όπως και ο ΒΟΑΚ, εκτός από την αναπτυξιακή προοπτική είναι και έργο οδικής ασφάλειας».

Σχετικά με τις παρεμβάσεις στο υπάρχον δίκτυο, ο κ. Καραμανλής τόνισε πώς η κυβέρνηση έκανε κάτι που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, βρίσκοντας κονδύλια 30 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σε 6 με 8 μήνες από τώρα που θα βγουν τα πρώτα αποτελέσματα, θα υπάρχει δραστική μείωση των ατυχημάτων.

Για τα υπόλοιπα έργα στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε στο σιδηροδρομικό δίκτυο Κιάτο – Αίγιο, το οποίο έπειτα από πολλές καθυστερήσεις ξεκίνησε, ενώ και το Ροδοδάφνη – Ρίο ξεμπλόκαρε.

«Μαζί με το δρόμο Πάτρα- Πύργος έχουμε τρέξει και τη συνδρομητική γραμμή Πάτρα- Πύργος για να μπει σε λειτουργία το συντομότερο δυνατό και μετά θα την αναβαθμίσουμε. Στην Πελοπόννησο έχουμε βάλει πολλές προτεραιότητες και αυτές υλοποιούνται. Έργα που ήταν ξεχασμένα γίνονται, έργα για τα οποία όλοι συζητούσαμε χρόνια, βλέπουμε ότι ολοκληρώνονται», κατέληξε ο κ. Καραμανλής