Άρχισε η καταγραφή των Ρομά της Αγίας Τριάδας

Άρχισε η καταγραφή των Ρομά της Αγίας Τριάδας

Σε πολύ καλό κλίμα άρχισε από την περασμένη Τρίτη η καταγραφή των Ρομά της Αγίας Τριάδας Καλαμάτας, με στόχο τη δημιουργία του προφίλ των οικογενειών που διαμένουν στον καταυλισμό, σε συνεργασία του Δήμου και της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Η καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης των Ρομά Αγίας Τριάδας γίνεται από 5μελή κλιμάκια που συγκροτούν στελέχη του Δήμου Καλαμάτας και της Γενικής Γραμματείας, παρουσία και της εθελόντριας Γεωργίας Φάσσου, η οποία ασχολείται με τον καταυλισμό και τους κατοίκους του.

Προχθές πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου Καλαμάτας με συμμετοχή όλων των καταγραφέων, του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιώργου Φάβα και του επικεφαλής του κλιμακίου της Γ.Γ., Μάνου Ράντη, με στόχο το συντονισμό της προσπάθειας.

Όπως διαπίστωσε στη σύσκεψη ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και συμφώνησε απόλυτα μαζί του ο κ. Ράντης, τα θέματα που πρέπει να προωθηθούν είναι δύο: α) Το Τοπικό Σχέδιο Δράσης, που αφορά στο σύνολο των Ρομά που διαμένουν στην περιοχή, το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου 2022 και β) Το Επιχειρησιακό Σχέδιο που εξαρτάται από τη Γενική Γραμματεία και περιλαμβάνει την αδειοδότηση της Μπιρμπίτας, τις χρηματοδοτήσεις και την μετεγκατάσταση των Ρομά.

Όπως επισημάνθηκε, έπειτα από πολλές δεκαετίες, με ενέργειες και πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας και τη μέχρι σήμερα αρωγή της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, γίνονται ουσιαστικά βήματα με στόχο την επίλυση του προβλήματος της Αγίας Τριάδας.