Μπήκαν μπουλντόζες στο Μηλέα – Γιάτρισσα

Μπήκαν μπουλντόζες  στο Μηλέα – Γιάτρισσα

Επιτέλους, ξεκινά ένα σημαντικό έργο, όχι μόνο για τη Μάνη, αλλά και τη Μεσσηνία. Πρόκειται για το δρόμο Μηλέα – Παναγία Γιάτρισσα, προϋπολογισμού 3.545.000 ευρώ.

Σήμερα (σ.σ. χθες) μπήκαν τα μηχανήματα του εργολάβου και ξεκινούν χωρίς εμπόδια για ένα έργο του οποίου άρχισε η δρομολόγηση το 2011 με πολλές πραγματικά καθυστερήσεις από εταιρείες που αποχωρούσαν, αλλά και από άλλα προβλήματα… κάτι που η Πολιτεία επιβάλλεται να εξετάσει και να αλλάξει.

Μπορεί η εξέλιξη του έργου να θυμίζει το “γεφύρι της Άρτας”, αλλά όλα αυτά είναι παρελθόν, αφού η “ΛΑΚΩΝ ΑΤΕ” και ο εργολάβος Παναγιώτης Μιχαλίτσης προχωρούν τις εργασίες ασφαλτόστρωσης και δείχνουν αποφασισμένοι να το τελειώσουν.

Ένα έργο που οι εργασίες του θα διαρκέσουν πάνω από χρόνο και που πολλοί δεν πίστεψαν ότι θα προχωρήσει, ενώ άλλοι το πολέμησαν, θεωρώντας το “πολυτέλεια…”

Δεν κοιτάμε πίσω.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, που κατάλαβε τη χρησιμότητα του έργου και εξασφάλισε τη χρηματοδότησή του, αλλά και στην τωρινή, που παρά τις δυσκολίες, με πείσμα και επιμονή, προχωρά στην ολοκλήρωση του.

Η σημερινή εξέλιξη είναι και για μένα μια προσωπική δικαίωση που φέρνει χαρά και ικανοποίηση, αφού τότε, ως αντιδήμαρχος, μπόρεσα να προτείνω και να αναδείξω την αναγκαιότητα του Μηλέα – Γιάτρισσα.

Ένας χρήσιμος δρόμος που, όταν ολοκληρωθεί, θα ενώνει γρήγορα (7 χλμ.) τους δύο νομούς, θα φέρει κοντύτερα σε όλους το όμορφο βουνό της Μάνης, τον Ταΰγετο και, τέλος, θα βγάλει από την απομόνωση τα ορεινά χωριά, οδηγώντας τα σε ανάπτυξη.

Πολλά μπράβο σε όσους βοήθησαν με κάθε τρόπο να έρθει αυτό το ευχάριστο αποτέλεσμα και σήμερα στο έργο να βλέπουμε μπουλντόζες!

Η Παναγία Γιάτρισσα να τους έχει καλά και να τους δίνει δύναμη.

Καλή αρχή… και του χρόνου το προσκύνημα στη χάρη Της να είναι διαφορετικό.

Του Αλέξη Ρουτζούνη

Δημοτικού συμβούλου, επικεφαλής παράταξης «Συνεργασία για τη Δυτική Μάνη»