Διεθνής παράσταση «Ειρήνη, Αγάπη, Ενότητα» απόψε στην Καλαμάτα

Διεθνής παράσταση  «Ειρήνη, Αγάπη, Ενότητα» απόψε στην Καλαμάτα

Η διεθνής παράσταση «Ειρήνη, Αγάπη, Ενότητα», από το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας και τον Οργανισμό Νεολαίας και Εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων, θα παρουσιαστεί σήμερα Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου, στις 9.00 το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Πρόκειται για μία παράσταση από 32 νέους καλλιτέχνες που μόλις γνωρίστηκαν και βρέθηκαν μαζί μόνο για 10 ημέρες, ως πρωταγωνιστές σε ένα σενάριο που έγραψαν οι ίδιοι. Προερχόμενοι από πέντε διαφορετικές χώρες, Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία και Τσεχία, εργάζονται μαζί, συγγράφουν και συναποφασίζουν την εξέλιξη του έργου, εμπνέονται από μύθους των χωρών τους και παρουσιάζουν στο κοινό ένα έργο που θα εντυπωσιάσει, θα διασκεδάσει, θα εκπαιδεύσει και θα προβληματίσει.

Η παράσταση “Ειρήνη, Αγάπη, Ενότητα” έρχεται σε μια εποχή που οι τρεις αυτές έννοιες είναι παραπάνω από αναγκαίες, κυρίως για τους νέους ανθρώπους. Με εργαλείο τους τις παραστατικές τέχνες, τις τέχνες του δρόμου και τις τέχνες του σύγχρονου τσίρκο, βγάζουν προς τα έξω τις ανησυχίες τους, τα φωτεινά και σκοτεινά βιώματά τους, τα θέλω και τις ανάγκες των νέων ανθρώπων.

Η αφήγηση θα γίνεται στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Να σημειωθεί πως η παράσταση θα είναι η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που θα διοργανώσει το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, από τώρα και έως το καλοκαίρι του 2023, που θα έχουν ως σκοπό να παρουσιάσουν στο κοινό της Καλαμάτας τις τέχνες του δρόμου, όχι ως ένα “περιθωριοποιημένο” κομμάτι έκφρασης, αλλά ως ένα βασικό μέρος της πολιτιστικής ανάπτυξης της κοινωνίας, με βασικούς πρωταγωνιστές τους νέους ανθρώπους.

Na αναφερθεί πως οι νέοι αυτοί βρίσκονται στην Καλαμάτα για 10 ημέρες, μέσω του προγράμματος Erasmus+ και σε συνεργασία με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, με υπεύθυνο υποδοχής τον οργανισμό Νεολαίας και Εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων.