Εγκαινιάστηκε το νέο κτήριο των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα

Εγκαινιάστηκε το νέο κτήριο των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα

Εγκαινιάστηκε με τον καθιερωμένο αγιασμό το κτήριο Τερζάκη, που αποτελεί τη νέα στέγη του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας της Τοπικής Ομάδας των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε η συντονίστρια της Τοπικής Ομάδας, Αργυρώ Χρηστάκη, η οποία βρισκόταν ανάμεσα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και το δήμαρχο Καλαμάτας, τους οποίους ευχαρίστησε για την παραχώρηση του κτηρίου, καθώς και τη στήριξη που παρέχουν στα Χωριά SOS διαχρονικά.

Παρόντες στην τελετή, πέραν των αυτοδιοικητικών, των εργαζομένων στα Παιδικά Χωριά SOS, καθώς των εθελοντών τους, ήταν στελέχη από την Αθήνα που μίλησαν για το έργο των Χωριών, αλλά και την αποστολή τους.

Ειδικότερα, ο γενικός διευθυντής Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαπας, τόνισε ότι στο συγκεκριμένο Κέντρο λειτουργεί ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει παιδιά σε ανάγκη, στα οποία παρέχεται, μεταξύ άλλων, ψυχοθεραπεία, λογοθεραπεία, ειδική αγωγή και συμβουλευτική, όπως και στους γονείς τους, ενώ στη συνέχεια επιστρέφουν στη φυσική τους οικογένεια.

Πρόσθεσε, όμως, ότι «δυστυχώς τα παραπάνω είναι ανάγκη όσο διαφοροποιούνται οι κοινωνίες, ειδικά μετά την περίοδο του Covid, οπότε όλοι ζήσαμε τον εγκλεισμό, με τις ανάγκες στήριξης πλέον να είναι πολύ μεγαλύτερες».

Με τη σειρά του, ο διευθυντής Συνηγορίας στα Παιδικά Χωριά SOS, Στέργιος Σιφνιός, δήλωσε ότι υποστηρίζοντας «ευάλωτες οικογένειες, προλαμβάνεις. Προλαμβάνεις τους κινδύνους που έχει ένα παιδί που όταν βρίσκεται σε μια οικογένεια που δεν παίρνει υποστήριξη, δε γίνεται έγκαιρα διαγνωστικά το πρόβλημα που μπορεί να έχει το ίδιο, καθώς και η οικογένειά του, με αποτέλεσμα όλα αυτά τα οποία πιθανόν να συμβούν, αρνητικές καταστάσεις που αυτή την περίοδο βρίσκονται στην επικαιρότητα».

Κλείνοντας ο ταμίας των Παιδικών Χωριών SOS, Δημήτρης Φαρμάκης, και μιλώντας εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και της Τοπικής Ομάδας Στήριξης Καλαμάτας, ανέφερε ότι αισθάνονται τυχεροί για την αγάπη που δείχνουν οι φορείς και γενικότερα η πόλη προς τα Χωριά SOS.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση