Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία, το Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήριο Εκπαίδευσης & Κατάρτισης, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο και ο Δήμος Καλαμάτας συνδιοργανώνουν εκδήλωση τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, στις 10.00 το πρωί, στο Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας. 

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσικοθεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα «Άγγελοι της Χαράς» και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες (μαθητές σχολείων) θα λάβουν μέρος σε βιωματικές εμπειρίες προσομοίωσης ορισμένων αναπηριών, όπως κινητικές και οπτικές αλλά και πληροφορίες σχετικά με αναπηρίες ή/και σύνδρομα.

Θα χρησιμοποιηθούν αμαξίδια αλλά και λευκό μπαστούνι με μάσκα κάλυψης, για μία βιωματική εμπειρία κίνησης.

Παράλληλα, μέλη του προσωπικού του σχολείου θα βρίσκονται στο χώρο, φορώντας μπλούζες όπου θα αναγράφεται η συγκεκριμένη μορφή αναπηρίας, όπως αυτισμός, τύφλωση, σύνδρομο down κ.τ.λ., με σκοπό να λειτουργήσουν ατομικά ως φορείς πληροφόρησης.

Την προσπάθεια αυτή στηρίζουν: ο Φορέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, το Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό, το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης Καλαμάτας και ο Σύνδεσμος Τυφλών Καλαμάτας. Χορηγοί είναι το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Kalamata Art Hotel και το Platea all day cafe/bar/restaurant.