Καταγραφή και πινακίδες για ιστορικά οχήματα

Καταγραφή και πινακίδες  για ιστορικά οχήματα

Πινακίδες κυκλοφορίας ιστορικών οχημάτων θα χορηγούνται για πρώτη φορά από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τα οποία θα καταγράφονται πλέον στο Πληροφοριακό Σύστημα του υπουργείου.

Ως «όχημα ιστορικού ενδιαφέροντος» ορίζεται κάθε όχημα που έχει ηλικία 30 τουλάχιστον ετών από το έτος κατασκευής του, ο ειδικός τύπος του δεν κατασκευάζεται πλέον, από ιστορικής απόψεως συντηρείται και διατηρείται στην αρχική του κατάσταση, δεν έχει υποστεί ουσιαστική αλλαγή στα τεχνικά χαρακτηριστικά των κατασκευαστικών του στοιχείων και πληροί το σύνολο των νομικών προϋποθέσεων και τεχνικών προδιαγραφών των διεθνών κανονισμών που θέτουν η Δ.Ο.Α. (Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου), η Δ.Ο.Μ. (Διεθνής Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας), η Δ.Ο.Π.Ο. (Διεθνής Ομοσπονδία Παλαιών Οχημάτων), αλλά και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κατά περίπτωση, και χαρακτηρίζεται ως τέτοιο από το φορέα χαρακτηρισμού οχήματος ιστορικού ενδιαφέροντος.

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος μπορεί να υποβάλλει αίτηση σε οποιαδήποτε υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της χώρας συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Β.Β.