Κιβωτός του Κόσμου: Λειτουργικό, αλλά χωρίς να έχει χρησιμοποιηθεί πρόσφατα, οι πρώτες εκτιμήσεις για το όπλο

Κιβωτός του Κόσμου: Λειτουργικό, αλλά χωρίς να έχει χρησιμοποιηθεί πρόσφατα, οι πρώτες εκτιμήσεις για το όπλο

Καθημερινές είναι πλέον οι εξελίξεις για το θέμα της «Κιβωτού του κόσμου», με την Οικονομική Αστυνομία και την Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες να κάνουν φύλλο και φτερό όλα τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία.

Ταυτόχρονα, τρέχουν και οι υπόλοιπες εξελίξεις με τις καταγγελίες που έχουν γίνει, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για το περίστροφο που παραδόθηκε στους αστυνομικούς από την υπεύθυνη της δομής στην Καλαμάτα.

Από τα εγκληματολογικά οι απαντήσεις
Σε ό,τι αφορά το όπλο που παραδόθηκε την Παρασκευή από την υπεύθυνη της «Κιβωτού» στην Καλαμάτα, απαντήσεις αναμένεται να δώσει η έρευνα που θα γίνει σε αυτό από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας, όπου θα σταλεί, αλλά και τη βαλλιστική του εξέταση για το αν έχει χρησιμοποιηθεί σε παράνομες πράξεις.

Πάντως, οι αρχικές εκτιμήσεις είναι ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί πρόσφατα, αν και μακροσκοπικά δείχνει λειτουργικό.

Υπενθυμίζεται ότι σε έλεγχο που έκαναν την Παρασκευή στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, έπειτα από εντολή της Οικονομικής Αστυνομίας, στη δομή της «Κιβωτού» στην Καλαμάτα, η 31χρονη υπεύθυνη υπέδειξε στους αστυνομικούς ένα όπλο που φυλασσόταν σε κλειδωμένο συρτάρι, και το οποίο, όπως είπε, είχε βρεθεί στους χώρους της δομής κατά τις εργασίες καθαρισμού της και από τότε φυλασσόταν κλειδωμένο.

Το όπλο τη στιγμή που παραδόθηκε ήταν κενό φυσιγγίων, ενώ σε πλαστικό κουτί υπήρχαν και σφαίρες, οι οποίες επίσης κατασχέθηκαν.

Έρευνα σε βάθος
Στο μεταξύ, χθες δόθηκε εντολή και άνοιξαν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και συγγενών τους, ενώ το απόγευμα έγινε γνωστό πως ξεκίνησαν έρευνες και στα σπίτια που διαμένουν και κατέχουν.

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν παρατυπίες σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των οικονομικών της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Της Βίκυς Βετουλάκη