Κώστας Μαργέλης: «Έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα»

Κώστας Μαργέλης: «Έβαλαν το λύκο  να φυλάει τα πρόβατα»

Κατά της απόφασης του υπουργείου Δικαιοσύνης να συγκροτήσει Ομάδα Εργασίας για τα Διοικητικά Δικαστήρια, η οποία θα επεξεργασθεί το πόρισμα της Επιτροπής του ΣτΕ υπό την προεδρία του συμβούλου Επικρατείας κ. Πικραμμένου, βάλλει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης.

Τονίζει ότι αυτό γίνεται χωρίς τη συμμετοχή ούτε ενός εκπροσώπου της Ολομέλειας, αλλά και χωρίς το υπουργείο να δημοσιοποιήσει στους φορείς των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης το εν λόγω πόρισμα. «Αυτό συνιστά πράξη που αναδεικνύει τις αληθείς προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει ένα αδιέξοδο και καταστροφικό για τη διοικητική δίκη δρόμο, που θα βρει το δικηγορικό σώμα σύσσωμο και ενωμένο δυναμικά  αντίθετο!

Όποιοι νομίζουν ότι τη λύση θα δώσουν μόνοι αυτοί που έχουν οδηγήσει με παραλείψεις και πράξεις τους την απονομή της διοικητικής δίκης σε δραματικές καθυστερήσεις τόσο στον πρώτο όσο και στον τρίτο βαθμό, πλανώνται πλάνην οικτράν!

Οφείλουν να ενημερώσουν πρώτα τον ελληνικό λαό σε πόσο χρόνο εκδίδεται πρωτόδικη απόφαση από το χρόνο κατάθεσης του ενδίκου βοηθήματος στα Διοικητικά Πρωτοδικεία και ποιος είναι ο μέσος χρόνος δημοσίευσης απόφασης στο ΣτΕ, για να φανεί ποιοι είναι αυτοί που αποκλειστικά εμπιστεύεται το υπουργείο για τη λύση του προβλήματος της χρονοκαθυστέρησης  στην απονομή της Διοικητικής Δίκης», αναφέρει η ανακοίνωση του Δικηγορικού.