Νεοχώρι Οιχαλίας: Νέα μελέτη υπό τον Πέτρο Θέμελη για το πατρικό οίκημα της Μαρίας Κάλλας

Νεοχώρι Οιχαλίας: Νέα μελέτη υπό τον Πέτρο Θέμελη για το πατρικό οίκημα της Μαρίας Κάλλας

«Πάγωσαν» οι εργασίες ανακατασκευής

Τα νεότερα δεδομένα σχετικά με το «τι μέλλει γενέσθαι» με το πατρικό οίκημα της Μαρίας Κάλλας στο Νεοχώρι Οιχαλίας, έκανε γνωστά ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Σοφιανός Γυπατίδης, χθες το μεσημέρι, έπειτα από ερώτηση του «Θ».

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, έπειτα από την πρόσφατη κατεδάφιση στο συγκεκριμένο χώρο και την έναρξη ανακατασκευής του, αυτή την περίοδο οι εργασίες έχουν σταματήσει, καθώς υπό τη στενή συνεργασία του Δήμου Οιχαλίας και του καθηγητή Πέτρου Θέμελη εκπονείται νέα μελέτη βάσει των οδηγιών του.

Άλλωστε, στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και οι επαφές της δημάρχου με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση ενός τέτοιου έργου, πρόσθεσε ο κ. Γυπατίδης.

«Στόχος μας είναι το έργο αυτό να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη συμπλήρωση εκατό ετών από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, που είναι στις 2 Δεκεμβρίου 2023», ανέφερε ο ίδιος, για να κλείσει λέγοντας ότι οι ενέργειες έχουν ήδη ξεκινήσει, προκειμένου με την περάτωσή τους ο χώρος να είναι έτοιμος προς λειτουργία μιας έκθεσης ανοιχτής για το κοινό.

Της Χριστίνας Μανδρώνη