ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας: Συνάντηση εργασίας με τον Αλέξη Χαρίτση

ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας: Συνάντηση εργασίας με τον Αλέξη Χαρίτση

Συνάντηση εργασίας του Διοικητικού Συμβουλίου και των προέδρων των Σωματείων-μελών της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας, με το βουλευτή Μεσσηνίας και πρώην υπουργό, Αλέξη Χαρίτση, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου.

Ο πρόεδρος Γεώργιος Καπερώνης ανέλυσε τις προτάσεις που έχουν καταθέσει η Ομοσπονδία και η ΓΣΕΒΕ προς την κυβέρνηση για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και εξέφρασε τις ανησυχίες όλων για τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται λόγω της διεθνούς ενεργειακής κρίσης, σε συνέχεια της υγειονομικής κρίσης του covid 19.

Όπως τόνισε, θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας, ώστε «να αποφύγουμε τα λουκέτα και να μπουν και οι μικρομεσαίοι σε ρυθμό ανάπτυξης, συμβάλλοντας στη βελτίωση της εθνικής οικονομίας, γιατί ο ρόλος τους στις θέσεις εργασίας που προσφέρουν και στο ΑΕΠ είναι σημαντικός».

Ειδικότερα, τα ζητήματα στα οποία αναφέρθηκε ήταν: Χρηματοδότηση – Ρευστότητα. Ανάσχεση διόγκωσης του ιδιωτικού χρέους. Φορολογικά ζητήματα. Ενεργειακή κρίση και άνοδος του ενεργειακού κόστους. Εργασιακά – ΕΓΣΣΕ. Πολιτικές ψηφιακής ανάπτυξης με στόχευση στις μικρές επιχειρήσεις. Ενίσχυση της συνεργατικότητας και προώθηση των συνεργατικών σχημάτων. Κατάρτιση – επανακατάρτιση επιχειρήσεων και εργαζομένων. Ενίσχυση του συστήματος υγείας.

Από την πλευρά του, ο κ. Χαρίτσης άκουσε προσεκτικά τα αιτήματα και τους προβληματισμούς των συμμετασχόντων στη συνεδρίαση και υποσχέθηκε ότι θα είναι κοντά σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, «που καταγράφουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των κλάδων από τη βάση και συμβάλουν στην εξεύρεση ουσιαστικών λύσεων, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία και να προωθηθούν τα συμφέροντα, για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες».