Περιφέρεια Πελοποννήσου: Δημοσκόπηση «χαστούκι» για την πολιτική Νίκα

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Δημοσκόπηση «χαστούκι» για την πολιτική Νίκα

Αποκαρδιωτικός είναι ο μέχρι σήμερα χρόνος θητείας του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παν. Νίκα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του digital poll της εταιρείας GOOD Affairs που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα AIRETOS.GR. Η έρευνα διεξήχθη από τις 14 μέχρι τις 21 Νοεμβρίου και συμμετείχαν 6.848 άτομα από όλη την Ελλάδα.

Σε όλες τις Περιφέρειες αυτό που αποτυπώνεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι ότι θέλουν περισσοτέρους πόρους, ορισμό θητειών, ένα μέρος της φορολογίας να πηγαίνει απευθείας στην Περιφέρεια και ο περιφερειάρχης να μην  εκφράζει αυστηρά  τον κομματικό του φορέα.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο ερώτημα “πώς κρίνετε μέχρι σήμερα τη θητεία του Παναγιώτη Νίκα”, το 15,3%  των ερωτηθέντων τη θεωρεί “πολύ καλή”, το 21,5% “καλή», ενώ των 19,8% απάντησε “κακή” και το 17,5% “πολύ κακή”.

Στο ερώτημα αν θα ψηφίζατε εκ νέου τον Π. Νίκα, οι θετικές γνώμες συγκεντρώνουν ποσοστό 32,7% και οι αρνητικές 54,1%.

Το 83,7% των ερωτηθέντων πολιτών πιστεύουν ότι η θητεία των περιφερειαρχών θα πρέπει να έχει χρονικό όριο, ενώ το 77,0% υποστηρίζει ότι ο περιφερειάρχης δε θα πρέπει να έχει “στενό κομματικό κορσέ”, αλλά να αναζητούνται ευρύτερες συγκλίσεις.    

Στο ερώτημα “ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Περιφέρειά σας”, το 24,9% θεωρεί την ακρίβεια, το 20,3% τη ρύπανση και την καθαριότητα και το 16,3% την ανεργία.

Επίσης, το 62,5% των πολιτών θέλει ένα μέρος της φορολογίας να πηγαίνει στα ταμεία της Περιφέρειας, ώστε έτσι να λειτουργεί καλύτερα ο θεσμός της αποκέντρωσης.

Η έρευνα
Το Digital Poll από την εταιρεία Good Affairs είναι ένα σύγχρονο, καινοτόμο και αποτελεσματικό εργαλείο αποτύπωσης αντιλήψεων και τάσεων στην ελληνική κοινωνία σήμερα.

Η ραγδαία ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας και η εντυπωσιακή αύξηση της διείσδυσης της χρήσης του διαδικτύου τα τελευταία χρόνια στα ελληνικά νοικοκυριά, δίνει πλέον τη δυνατότητα διεξαγωγής κοινωνικών και πολιτικών ερευνών βασισμένων αποκλειστικά στο διαδίκτυο.

Το Digital Poll επιτυγχάνει τη διεξαγωγή γρήγορων και αξιόπιστων ερευνών, αναβαθμίζει τη συλλογή δεδομένων, κάνει πιο φιλικό στο χρήστη το ερωτηματολόγιο της έρευνας και βελτιώνει την ακρίβεια στην αποτύπωση των τάσεων, με ασφαλιστικές δικλείδες για την κατοχύρωση της μοναδικότητας των απαντήσεων και τη διασφάλιση της αντιπροσωπευτικότητας με τεχνικές στάθμισης και αντιστοίχισης.

Η έρευνα για την αποτύπωση των τάσεων της κοινής γνώμης αναφορικά με το θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ενημερωτικό site airetos.gr, το οποίο εξειδικεύεται στη θεματολογία της Αυτοδιοίκησης, πρώτου και δεύτερου βαθμού.
Α.Π.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ