ΠΟΜΙΔΑ: Όχι σε μονομερή μέτρα «στραγγαλισμού» του Airbnb

ΠΟΜΙΔΑ: Όχι σε μονομερή μέτρα «στραγγαλισμού» του Airbnb

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς απέστειλε η Πανελλήνιος Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) μαζί με το Σύνδεσμο Εταιριών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων Ελλάδος.

Σε αυτή τονίζουν ότι τα μονομερή υπέρ των ξενοδόχων μέτρα που προωθούνται για νομοθέτηση κατά της βραχυχρόνιας μίσθωσης οδηγούν όχι σε ρύθμιση, αλλά σε πλήρη οικονομικό «στραγγαλισμό» των ιδιοκτητών ακινήτων, των διαχειριστών της, των υπαλλήλων και των οικογενειών τους, αλλά και των προμηθευτών, των επιχειρηματιών, καταστηματαρχών και των τοπικών κοινωνιών. Επίσης, σε τεράστια ζημιά των δημοσίων εσόδων, που θα απαιτήσει την επιβολή πρόσθετων φόρων σε βάρος των πολιτών.

Οι οργανώσεις ζητούν να πραγματοποιηθεί διάλογος πριν είναι αργά, για μια ρύθμιση που δε θα αποβλέπει μονομερώς στα συμφέροντα των ξενοδόχων, αλλά στο γενικότερο συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας της, ώστε να βγούμε όλοι κερδισμένοι, και, πρώτα απ’ όλα, ο τουρισμός.

Η επιστολή έχει αποδέκτες τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα, τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και το διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή.