Πρεμιέρα αύριο της παιδικής παράστασης του ΔΗΠΕΘΕΚ «Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες»

Πρεμιέρα αύριο της παιδικής  παράστασης του ΔΗΠΕΘΕΚ «Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες»

Έπειτα από δύο χρόνια αποχής παιδικών παραστάσεων, λόγω της πανδημίας, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας επανέρχεται με το έργο «Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες», η πρεμιέρα του οποίου είναι προγραμματισμένη για αύριο Κυριακή στις 11.00 το πρωί.

Χθες, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, οι συντελεστές της παράστασης δεν έκρυψαν τη χαρά τους που το θέατρο θα γεμίσει ξανά παιδικά χαμόγελα, καθώς, όπως είπε ο διευθυντής του, Γιάννης Μαργαρίτης, αυτά είναι οι μελλοντικοί θεατές.

Από την πλευρά της, η σκηνοθέτις Βαλεντίνα Παπαδημητράκη αναφέρθηκε στο ομαδικό πνεύμα όλων για τη δημιουργία της παράστασης, ενώ στη συνέχεια η σκηνογράφος Ξανθή Κόντου μίλησε για την υποστήριξη που νιώθουν ότι έχουν. Παράλληλα, δήλωσε εντυπωσιασμένη από το πλούσιο υλικό σε σκηνικά και κοστούμια που διαθέτει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, με αποτέλεσμα να έχει στα χέρια της υλικά πρώτης τάξεως για να εργαστεί.

Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου, οι ηθοποιοί Άρης Πλιός, Άρης Τσαμπαλίκας και Γιώργος Τσαπόγας αναφέρθηκαν στις αξίες και τα μηνύματα που, με διδακτικό και έξυπνο τρόπο, περνά η παράσταση, επισημαίνοντας τις έννοιες της αλληλοβοήθειας και της αλληλεγγύης και πώς τελικά θα σταματήσουμε να είμαστε τόσο ξεροκέφαλοι.

Πρόγραμμα των παραστάσεων
Κυριακή 20/11 & Κυριακή 27/11, 11.00 π.μ.
Κυριακή  4/12 & Κυριακή 11/12, 11.00 π.μ.
Τετάρτη 28/12 & Τετάρτη 4/1/2023, 11.00 π.μ.

Σχολεία
Το έργο μετά την πρεμιέρα θα παρουσιάζεται σε οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία της Καλαμάτας και της περιφέρειας, κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή πρωί, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ (Δημοσθένους 2).

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ.
Π.Μπ.