Σήμερα στην Καλαμάτα οι Πανελλήνιοι Αγώνες Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων

Σήμερα στην Καλαμάτα οι Πανελλήνιοι Αγώνες Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων

Ο Δήμος Καλαμάτας υποδέχεται μία ακόμα μεγάλη πανελλήνια αθλητική διοργάνωση. Πρόκειται για τους Πανελλήνιους Αγώνες στίβου και κολύμβησης που διοργανώνει η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (ΑΟΝΜ), υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και του Δήμου Καλαμάτας, σήμερα  Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022.

Σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε χθες στο Δημαρχείο της πόλης μας, υπήρξε ενημέρωση για τη διεξαγωγή των αγώνων, παρουσία της Προέδρου της ΑΟΝΜ, Ρούλας – Τσάμη Αρκά, του Προέδρου του Δρομέα και υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων της ΑΟΝΜ Γιάννη Αρκά και μελών της Ομοσπονδίας.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, αφού καλωσόρισε στην πόλη τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, χαρακτήρισε τους Πανελλήνιους Αγώνες ως ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός για την Καλαμάτα, επισημαίνοντας ότι οι Αγώνες θα προκρίνουν τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Αυστραλία από 15 έως 21 Απριλίου 2023. «Στηρίζουμε πρωτοβουλίες που έχουν αθλητικές και κοινωνικές προεκτάσεις» σημείωσε -μεταξύ άλλων- ο κ. Βασιλόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων, τιμής ένεκεν, ανακήρυξε τον Δήμαρχο Καλαμάτας ως Μέγα Υποστηρικτή της ευγενούς Ιδέας της δωρεάς Οργάνων και της Μεταμόσχευσης.

Αγωνίζεται στην κολύμβηση ο Ηλιόπουλος-μεγάλος άτυχος, αλλά και ηθικά δικαιωμένος ο Περιβολαράκης

Η Καλαμάτα θα έχει και αγωνιστική παρουσία σήμερα, καθώς ο Νίκος Ηλιόπουλος θα αγωνιστεί στην κολύμβηση, μεγάλος απόντας θα είναι όμως ο δρομέας Δημήτρης Περιβολαράκης, ο οποίος νόσησε από κόβιντ το προηγούμενο διάστημα και ακολουθώντας τις συστάσεις των γιατρών του δεν θα τρέξει για προληπτικούς λόγους για το φόβο επιπλοκών. Είναι μια τεράστια ατυχία για τον Καλαματιανό αθλητή, με το στόχο της πρόκρισης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα να μετατίθεται αναγκαστικά για το μέλλον. Ο ίδιος όμως μπορεί να αισθάνεται την ηθική ικανοποίηση ότι συνέβαλε καίρια στη διοργάνωση των σημερινών αγώνων στην Καλαμάτα, η οποία είναι υποψήφια για ακόμη πιο μεγάλες διοργανώσεις στο μέλλον στην ειδική αυτή κατηγορία αθλητών, που αξίζουν κάθε στήριξη στις προσπάθειές τους, καθώς ισοδυναμούν με αγώνα ζωής…