Σύσκεψη και ενημέρωση για τον αναδασμό του Δήμου Οιχαλίας

Σύσκεψη και ενημέρωση  για τον αναδασμό του Δήμου Οιχαλίας

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε προχθές στο Πνευματικό Κέντρο «Μαρία Κάλλας» στο Μελιγαλά, στο πλαίσιο της διενέργειας του Ενιαίου Εκούσιου Αναδασμού του Δήμου Οιχαλίας, εκτάσεως 30.000 στρεμμάτων περίπου.

Η σύσκεψη διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Δήμο Οιχαλίας και κατά τη διάρκειά της έγινε ενημέρωση από τη ΔΑΟΚ Μεσσηνίας για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να εξελιχθεί το πρόγραμμα του αναδασμού.

Συγκεκριμένα, πληροφορήθηκαν οι παρευρισκόμενοι ότι για την εκκίνηση του αναδασμού θα πρέπει να κατατεθούν στη ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας 20 αιτήσεις κτηματιών – ιδιοκτητών από κάθε Κοινότητα για εκτάσεις που περιλαμβάνονται στο προτεινόμενο όριο αναδασμού. Επίσης, ζητήθηκε από τους προέδρους των Κοινοτήτων να ενημερώσουν τους κατά τόπους ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής αναδασμού.

Τέλος, κατόπιν παρέμβασης του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα, Στάθη Αναστασόπουλου, ο οποίος συντόνισε τη συζήτηση μαζί με τη δήμαρχο Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, ζητήθηκε να τηρηθεί αυστηρώς το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών και να καθοριστούν από το Δήμο τα σημεία που θα υλοποιηθούν ενημερωτικές συναντήσεις, με στόχο την πλήρη ενημέρωση των κτηματιών της περιοχής αναδασμού.

Από πλευράς Περιφέρειας συμμετείχαν στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής, η διευθύντρια Έφη Γεωργακοπούλου και η προϊσταμένη Εγγείων Βελτιώσεων, Κατερίνα Ξενούλη, ενώ παρευρέθησαν πρόεδροι Κοινοτήτων της περιοχής αναδασμού και ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες γης.

Σημειώνεται ότι ο εκούσιος αναδασμός έκτασης περίπου 30.000 στρεμμάτων πρόκειται να υλοποιηθεί στις Κοινότητες Μελιγαλά, Σκάλας, Ζευγολατιού, Διαβολιτσίου, Καλλιρρόης, Πολίχνης, Οιχαλίας, Μερόπης, Δεσύλλα, Κωνσταντίνων, Ηλέκτρας, Ανθούσας, Μαγούλας, Στενύκλαρου, Ματζαρίου, Ανδανίας, Λουτρού, Μάλτας, Κεντρικού, Παραπουγκίου, Αγριλόβουνου και Σολακίου.