Τίμησαν τον πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Αιμιλιανό Σεκλό

Τίμησαν τον πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Αιμιλιανό Σεκλό

Γεμάτη με έντονα συναισθήματα ήταν η εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας προς τιμήν του συνταξιοδοτηθέντος πρώην προέδρου του, Αιμιλιανού Σεκλού, το μεσημέρι του Σαββάτου στο «Καρνάγιο».

Το Σάββατο, λοιπόν, δικαστές του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας με τη σημερινή του σύνθεση, αλλά και διατελέσαντες σε αυτή, εισαγγελείς, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι, τίμησαν τον κ. Σεκλό.

«Αγαπητέ συνάδελφε, αγαπημένε φίλε, που κόσμησες το Δικηγορικό Σύλλογο, και ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου αλλά και ως πρόεδρος επί τέσσερις θητείες, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης και αγάπης προς το πρόσωπό σου, σου απονέμει ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο οποίος βρίσκεται εν Ολομελεία σήμερα εδώ, μια τιμητική πλακέτα για να θυμάσαι τη σημερινή στιγμή.

Σου ευχόμαστε, αυτή η συννεφιά, η πολύ συγκινητική και πολύ ρομαντική, που συνόδευσε το γεύμα μας, από αύριο να είναι για εσένα μια ατελείωτη λιακάδα!», είπε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κυπαρισσίας, Θανάσης Πετρόπουλος, απονέμοντάς του τιμητική πλακέτα.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, τόνισε πως ο κ. Σεκλός τίμησε το λειτούργημα, καθώς και το αξίωμα του προέδρου και του μέλους της Ολομέλειας και είναι ο ευπατρίδης δικηγόρος, η φωνή της λογικής και του μέτρου, απονέμοντάς του τιμητική πλακέτα και την ιστορία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας έως το 2008, που έχει γράψει ο αείμνηστος δικηγόρος Κώστας Αλεξόπουλος.

«Θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως ο Νέστορας μεταξύ των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων», τόνισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Πύργου, Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, ο οποίος αφού εξήρε το χαρακτήρα, τις γνώσεις και τη σεμνότητά του, του προσέφερε έναν συλλεκτικό τόμο της ΕΦΑ Ηλείας από την πρώην προϊσταμένη της Ξ. Αραπογιάννη.

Ο Αιμιλιανός Σεκλός αναφέρθηκε σε εμβληματικές μορφές της δικηγορίας στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, στους άριστους δικαστές, όπως και στους συναδέλφους του που ήταν παρόντες, καθώς και στη σημερινή σύνθεση του δικαστηρίου, που κοσμεί το Δικαστικό Σώμα, με άριστες δικάστριες που αποδίδουν δικαιοσύνη, εφαρμόζοντας τη «δικαία δίκη», ενώ συγκινημένος ανέφερε πως όλοι στάθηκαν δίπλα του στις συμπληγάδες πέτρες που πέρασε όταν “έφυγε” από τη ζωή το 2014 η σύζυγός του, Σταυρούλα, με την οποία έχουν τρία παιδιά.

Επίσης, μίλησε για ιστορικά γεγονότα πεπλανημένων αποφάσεων της Δικαιοσύνης και αφού τόνισε πως η Δικαιοσύνη είναι θεσμός του δημοκρατικού πολιτεύματος, ένας από τους τρεις πυλώνες της Δημοκρατίας, πρόσθεσε πως η ηγεσία της Δικαιοσύνης θα πρέπει να εκλέγεται από το Δικαστικό Σώμα και όχι να προτείνεται από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Ευχήθηκε δε το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, που φέτος συμπλήρωσε 150 χρόνια αδιαλείπτου λειτουργίας, να μακροημερεύσει και ευχαρίστησε θερμά όλες και όλους για την τιμή!

Του Ηλία Γιαννόπουλου