Ξεκινούν στην Καλαμάτα οι Ημέρες Τοπικής Γαστρονομίας

Ξεκινούν στην Καλαμάτα  οι Ημέρες Τοπικής  Γαστρονομίας

Με στόχο την προβολή της περιοχής και την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας, ο Δήμος Καλαμάτας και το Τμήμα Τουρισμού διοργανώνουν, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, συλλόγους και παραγωγούς, δράσεις με θέμα «Ημέρες Τοπικής Γαστρονομίας».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, από 21 έως 27 Νοεμβρίου, εστιατόρια της πόλης θα προσφέρουν ένα «set menu» σε ελκυστική τιμή, παρέχοντας την ευκαιρία σε όσους το επιλέξουν να γευτούν την πολυδιάστατη τοπική κουζίνα. Οι δράσεις για τις «Ημέρες Τοπικής Γαστρονομίας», θα κορυφωθούν με ένα διήμερο (25-26/11) αφιέρωμα στην τοπική παραγωγή και μεταποίηση της ελιάς, του οίνου, των ποτών και αποσταγμάτων.

Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον αίθριο χώρο της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, στην καρδιά διάθεσης των τοπικών αγροτικών προϊόντων.

Από πλευράς του, σε δηλώσεις του χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε: «Η επένδυση στον τουρισμό, την εξωστρέφεια, τις δράσεις που ενισχύουν την περιοχή μας ως προορισμό, αλλά και η στήριξη και ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων, αποτελούν για το Δήμο Καλαμάτας και τη Δημοτική Αρχή, όχι απλώς μια υποχρέωση, αλλά μια συνειδητή πολιτική επιλογή, μια προτεραιότητα.

Σε αυτή την κατεύθυνση μέχρι σήμερα, με σταθερά βήματα, με σχέδιο και με την καθοδήγηση των ειδικών του τουρισμού, ενισχύουμε τον προορισμό “Καλαμάτα”, δημιουργούμε συνθήκες ανάπτυξης και πραγματοποιούμε δράσεις ανάδειξης των πλεονεκτημάτων της περιοχής μας. Όπως άλλωστε προέκυψε και μέσα από τη μεγάλη διαβούλευση, η γαστρονομία αποτελεί μία από τις ισχυρές κατευθύνσεις που θα ακολουθήσουμε στο εξής, προκειμένου προσελκύσουμε ακόμα περισσότερους επισκέπτες, αυξάνοντας ταυτόχρονα το κομμάτι που μας αναλογεί από την τουριστική πίτα.

Η γαστρονομία για την Καλαμάτα αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες για την τουριστική ανάπτυξη και οφείλουμε να την υποστηρίξουμε και να την αναδείξουμε».

Με τη σειρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης τόνισε ότι «επιδίωξή μας είναι η Καλαμάτα να αναδειχθεί σε Γαστρονομικό Προορισμό Διεθνούς Εμβέλειας, μέσα από ένα ταξίδι γεύσεων και αυθεντικών εμπειριών, που θα μπολιάσει τον επισκέπτη με το ντόπιο.

Σε αυτό αποσκοπούν, άλλωστε, αποσκοπούν και οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας που οργανώνονται από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας. Στηρίζουμε τα τοπικά και ποιοτικά προϊόντα».