Βραβείο Αυθεντικής Ελληνικής Κουζίνας στο «Παλιακόν»

Βραβείο Αυθεντικής Ελληνικής Κουζίνας στο «Παλιακόν»

Με το σήμα ποιότητας «Βραβείο Αυθεντικής Ελληνικής Κουζίνας» πιστοποιήθηκε και βραβεύτηκε για τις άριστες γεύσεις του το Εστιατόριο-Μεζεδοπωλείο «Παλιακόν» στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας από τον παγκόσμιο οργανισμό Greek Taste Beyond Borders® GTBB, «ως πρότυπο εστιατόριο που αποδεδειγμένα αντιπροσωπεύει και υποστηρίζει την αυθεντική ελληνική κουζίνα, τις παραδοσιακές και τοπικές συνταγές, χρησιμοποιώντας αγνά ελληνικά τοπικά προϊόντα».

O παγκόσμιος και καταξιωμένος οργανισμός Greek Taste Beyond Borders® GTBB, μοναδικός στην επίτευξη του στόχου για την εξάπλωση της ελληνικής γαστρονομίας παγκοσμίως, με moto το “Building Greek Gastronomy”, ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία το Ambassadors Of Taste ® Grand Prix 2023 στις 7 Ιουνίου στο Politia Tennis Club.

Ο επίσης παγκόσμια αναγνωρισμένος οργανισμός Ambassadors Of Taste For The Global Gastronomy® organization & guide, με τη συνδρομή του Authentic World Taste® AWT product certification marks, πραγματοποίησε ένα μοναδικό networking event, με σκοπό την ανάδειξη των κορυφαίων επαγγελματιών σε όλο το φάσμα της γεύσης και της γαστρονομίας.

Δικαίωμα συμμετοχής είχαν αυστηρά μόνο τα πιστοποιημένα μέλη, με certifications του 2023 στην κατοχή τους, των οργανισμών που εκπροσωπούν το networking event. Εταιρείες τροφίμων, επιχειρήσεις εστίασης, ξενοδοχεία, chefs και managers υπαγόμενοι στον τουριστικό τομέα διακρίθηκαν με την έννοια της επίσημης πιστοποίησης του Greek Taste Beyond Borders® GTBB.

Το μήνυμα που πέρασε προς τα έξω είναι η υψηλή αξία του προϊόντος της τουριστικής γαστρονομίας στον παγκόσμιο χάρτη, η βιωσιμότητα – αειφορία και ο ρόλος των ισχυρών πυρήνων που θα μπορούσαν να σχηματίσουν το μέλλον και να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο στόχο της εξάπλωσης του ελληνικού τρόπου ζωής, της φιλοξενίας και της ίδιας της Ελληνικής Γαστρονομίας ως κορυφαίας στον κόσμο!

Το «παρών» έδωσαν, όπως κάθε χρονιά, ισχυρές προσωπικότητες, διάσημοι chef από όλο τον κόσμο, καθώς και διακεκριμένοι Έλληνες chef.