Ανάθεση των μελετών για αποκατάσταση του υπήνεμου μόλου

Ανάθεση των μελετών για  αποκατάσταση του υπήνεμου μόλου

Παρεμβάσεις από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στο λιμάνι

Σειρά παρεμβάσεων έχουν γίνει και άλλες έχουν δρομολογηθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για το λιμάνι Καλαμάτας και τους χώρους του.

Από τις πιο σημαντικές, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μιχάλης Αντωνόπουλος, είναι η προώθηση των διαδικασιών για την ανάθεση των μελετών αποκατάστασης του υπήνεμου μόλου.

Μετακίνηση κολώνας

Το προηγούμενο διάστημα από τον υπαίθριο χώρο δίπλα στο ΝΟΚ μετακινήθηκε μια κολώνα του ΟΤΕ, η οποία βρισκόταν στη μέση εδώ και περίπου 15 χρόνια και είχαν τρακάρει, παθαίνοντας υλικές ζημιές, πολλά οχήματα.

Η κολώνα μεταφέρθηκε σε ασφαλή θέση στο πάρκινγκ μπροστά από τους Ναυταθλητικούς Ομίλους. «Ευχαριστούμε επίσης τον ΟΤΕ για την άμεση ανταπόκρισή του για τη μετακίνηση της κολώνας, καθώς και την απομάκρυνση των απαξιωμένων τηλεφωνικών θαλάμων, που προσβάλλουν την αισθητική της πόλης.

Η σημερινή διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, με τις αντίστοιχες παραινέσεις του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλοπούλου, απομάκρυνε άμεσα όλα τα εμπόδια και αναβαθμίζει μέρα με τη μέρα τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις της χερσαίας ζώνης του λιμένα Καλαμάτας», τόνισε ο κ. Αντωνόπουλος.

Κάμερες και κάγκελα

Επίσης, το Λιμενικό Ταμείο προχώρησε στην αποκατάσταση των κάγκελων περίφραξης στο λιμένα έναντι των παλιών «μύλων». Ακόμα, αντικαταστάθηκαν κάποιες κάμερες, ενώ τοποθετήθηκαν και καινούργιες, για να καλύπτεται όλη η λιμενική εγκατάσταση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο σχέδιο ασφαλείας του λιμένα Καλαμάτας.

Αποκαταστάθηκε δε και ο φωτισμός εντός του δυτικού πάρκου που δε λειτουργούσε.

Παράλληλα, έγινε συντήρηση πρασίνου περιφερειακά του «Πανελληνίου» και απομακρύνθηκαν αντικείμενα που ήταν εγκαταλελειμμένα.

Τέλος, ο κ. Αντωνόπουλος παρατήρησε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου προχώρησε σε τροποποίηση του προϋπολογισμού για την ανάθεση των μελετών που αφορούν στην αποκατάσταση του υπήνεμου μόλου και τον ηλεκτροφωτισμό του.

Της Βίκυς Βετουλάκη