Ανεβαίνει ο εκλογικός πυρετός και στη Μεσσηνία: Νέα πρόσωπα στην τοπική πολιτική σκηνή

Ανεβαίνει ο εκλογικός πυρετός και στη Μεσσηνία: Νέα πρόσωπα στην τοπική πολιτική σκηνή

Το ότι μύρισε εκλογές δεν το λέμε εμείς, αλλά το είπε ο πρωθυπουργός, πυροδοτώντας τα σχετικά σενάρια για το χρόνο που θα στηθούν κάλπες.

Πέραν της φημολογίας, υπάρχουν συγκεκριμένες κινήσεις που δείχνουν πως οι κυβερνητικές και κομματικές «μηχανές» δουλεύουν όλο και πιο έντονα, καθώς οι εκλογές, είτε λίγο νωρίτερα είτε λίγο αργότερα, είναι ούτως ή άλλως προ των πυλών. Ενδεικτικές είναι οι περιοδείες του πρωθυπουργού ανά την Ελλάδα, οσονούπω θα επισκεφτεί και την Τρίπολη, αλλά και η συνάντηση που θα έχει με τους γαλάζιους περιφερειάρχες της χώρας στο Μέγαρο Μαξίμου. Παράλληλα, βέβαια, κινούνται και οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων, καθώς πραγματοποιούν συχνές επισκέψεις, κυρίως, στην επαρχία.

Μεσσηνία
Με δεδομένη την παραπάνω κατάσταση, είναι φυσικό να υπάρχει και η ανάλογη κινητικότητα στα κομματικά γραφεία της Μεσσηνίας, όπου έχει ξεκινήσει το σβήσε- γράψε των υποψήφιων βουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Θ”, για το ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος τα ονόματα που ακούγονται και «σε μεγάλο βαθμό έχουν οριστικοποιηθεί» είναι τα εξής: Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα ηγηθεί για μία ακόμη φορά του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθούν τα ονόματα των Γιάννη Λαμπρόπουλου, Μίλτου Χρυσομάλλη, Περικλή Μαντά ή Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, Μαριλένας Γυφτέα, Άννας Καλογεροπούλου και Χάιδως Παναγιωτοπούλου.

ΣΥΡΙΖΑ: Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην – πρόσφατη- από κοινού συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου και της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού της Κουμουνδούρου αντικείμενο αποτέλεσε η εκλογική ετοιμότητα του κόμματος, με τον Αλέξη Τσίπρα να εισηγείται την επίσπευση των διαδικασιών για την ανακοίνωση των υποψηφίων στις επικείμενες εκλογές, καθώς και του εκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Για το Νομό Μεσσηνίας το δυνατό χαρτί θα είναι και πάλι ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ενώ θέση διεκδικούν οι: Πέτρος Κωνσταντινέας, η πρώην βουλεύτρια Γιώτα Κοζομπόλη δείχνει να μην έχει διάθεση για νέα υποψηφιότητα, αν και πιέζεται,  Γ. Ζαχαροπούλου,  Παναγιώτης Στέφανος, Μανώλης Μάκαρης, Γ. Πετρόπουλος, Θυμ. Γεωργόπουλος, Χαρά Κιουρή, Φρόσω Σταυράκη, ενώ από την Οργάνωση Μελών που ανήκει έχει προταθεί και η Γ. Φάσσου.

ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ: Ο Νίκος Ανδρουλάκης και η ηγετική ομάδα του κόμματος κινούνται ήδη με γνώμονα την έγκαιρη προετοιμασία για τις κάλπες, ανεξαρτήτως ημερομηνίας κατά την οποία θα διεξαχθούν. «Είτε Απρίλιο είτε Φεβρουάριο γίνουν, εμείς κοιτάζουμε τη δική μας δουλειά», αναφέρουν αρμόδιες πηγές, διευκρινίζοντας ότι «γι’ αυτό ο κομματικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση, το πρόγραμμα οδεύει προς έγκριση στην Κεντρική Επιτροπή του Δεκεμβρίου, ενώ στο ίδιο διάστημα θα έχει οριστικοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων».

Τα ονόματα που έχουν τον πρώτο λόγο: Μενέλαος Γερονικολός, Περικλής Ξηρογιάννης, Νάγια Βεργοπούλου, Κωνσταντίνα Πιέρρου και Αριστέα Καζάκου. Από εκεί και πέρα, η υποψηφιότητα του Γιάννη Πάζιου φαίνεται να συναντά πολλές δυσκολίες, ενώ λιγοστές είναι οι πιθανότητες για τον Γιώργο Κατσούλη, αλλά και τον Παναγιώτη Αλευρά.
Α.Π.