«Άνοιξη» στον πολυτελή τουρισμό και στη Μεσσηνία

«Άνοιξη» στον πολυτελή τουρισμό και στη Μεσσηνία

Το δρόμο που χάραξε η ΤΕΜΕΣ ακολουθούν και άλλες εταιρείες από Ελλάδα και εξωτερικό

Η ανάπτυξη και η διάθεση πολυτελών ακινήτων, είτε προς μίσθωση είτε προς πώληση, φαίνεται να κερδίζει σημαντικό έδαφος στις νέες μορφές τουρισμού και επένδυσης. Έτσι, μετά την ΤΕΜΕΣ (Costa Navarino), που άνοιξε το δρόμο πριν από δύο χρόνια, άλλη μια εταιρεία απέκτησε πριν από λίγες μέρες δύο βίλες στην Καλαμάτα.

Παράλληλα, η γαλλική εταιρεία ενοικίασης πολυτελών βιλών Le Collectionist ανακοίνωσε πρόσφατα την απόκτηση του σπεσιαλίστα πολυτελών βιλών στην Ελλάδα, “The Greek Villas”, που μεταξύ άλλων φιλοξενεί βίλες για ενοικίαση στη Μάνη, την Πύλο και άλλα σημεία της Μεσσηνίας.

Όπως αναφέρει χθεσινό δημοσίευμα της businessnews, αυτή η νέα μορφή αναδεικνύεται σε πεδίο δόξης λαμπρόν τόσο για γνωστές όσο και για λιγότερο γνωστές επιχειρήσεις, από Ελλάδα και εξωτερικό. Ενδιαφέρον, δε, για πώληση και ενοικίαση υπάρχει από Βόρεια Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Πρώτη η ΤΕΜΕΣ
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι μία από τις εταιρείες που έκανε την αρχή πριν από δύο χρόνια ήταν η ΤΕΜΕΣ (Costa Navarino), η οποία ανέπτυξε και διέθεσε προς πώληση βίλες σε παρακείμενη του ξενοδοχείου περιοχή. Οι πρώτες κατοικίες που είχε λανσάρει ο όμιλος αφορούσαν στα πιο ακριβά ακίνητα επιφάνειας από 350 – 1.100 τ.μ. με δυνατότητα προσαρμογής στις ανάγκες του πελάτη, σε οικόπεδα από 1,5 εώς 3 στρέμματα, με τιμές πώλησης που ξεκινούσαν από τα 2,8 εκατ. ευρώ.

Δύο χρόνια μετά και με την πανδημία να έχει κάμψει, εν μέρει, την ανάπτυξη της κατηγορίας, το τέλος του 2022 και η χρονιά που έρχεται αναμένεται να σηματοδοτήσουν μια νέα «άνοιξη» και τη συνέχεια των deals καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στέλεχος της τουριστικής αγοράς τόνισε στο BusinessNews ότι «θα δούμε έντονη ανάπτυξη της κατηγορίας αυτής τα επόμενα δύο χρόνια, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται ακόμα και σε νησιά πέρα από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη και προέρχεται τόσο από Βορειοευρωπαίους, όσο και από επενδυτές από τη Μέση Ανατολή».

Βίλες στη Μεσσηνία
Τις προηγούμενες μέρες η γαλλική εταιρεία ενοικίασης βιλών “Le Collectionist” ανακοίνωσε την απόκτηση του σπεσιαλίστα βιλών στην Ελλάδα, “The Greek Villas”, το οποίο είναι γραφείο ενοικίασης ακινήτων πολυτελείας, έπειτα από μια πολύ καλή χρονιά για το δεύτερο.

Σημειώνεται ότι η “Le Collectionist” ιδρύθηκε το 2013 από τρία άτομα στο Παρίσι και περιλαμβάνει, όπως αναφέρει, «τα πιο όμορφα ενοικιαζόμενα σπίτια σε όλο τον κόσμο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δημιουργούν αναμνήσεις με αγαπημένα τους πρόσωπα».

Η εταιρεία προσφέρει στους επισκέπτες εμπειρίες που έχουν ελεγχθεί από την ομάδα της και έχει μέλη της σε κάθε προορισμό, προκειμένου να βοηθά τους ταξιδιώτες ανά πάσα στιγμή, διασφαλίζοντας ότι οι διακοπές τους είναι ιδανικές. Τα προηγούμενα χρόνια, δε, έκανε επενδύσεις στην συγκεκριμένη κατηγορία άνω των 60 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, η “The Greek Villas” ιδρύθηκε το 2012 και διαθέτει χαρτοφυλάκιο που ξεπερνά τις 500 βίλες σε 34 ελληνικά νησιά και προορισμούς, με ισχυρή παρουσία στις Κυκλάδες και στο Ιόνιο, αλλά και στην Πελοπόννησο, με έμφαση στη Μάνη και στην Πύλο. Χαρακτηριστικό είναι ότι αυτή τη στιγμή φιλοξενεί στη σελίδα της βίλες προς ενοικίαση στην Καρδαμύλη που το κόστος για 7 διανυκτερεύσεις αγγίζει και τα 11.000 ευρώ.

Μετά την πώληση, οι δύο εταιρείες επισημαίνουν ότι έχουν αντίστοιχες αξίες και κοινό όραμα και η απόκτηση της “The Greek Villas” αποτελεί μέρος της μακροχρόνιας στρατηγικής της “Le Collectionist” για ανάπτυξη του brand της μέσα από εξαγορές σε νέες αγορές και παγίωση της ηγετικής της θέσης σε προορισμούς όπου ήδη έχει παρουσία.

Και στην Καλαμάτα
Μέσα στο Δεκέμβριο, σύμφωνα με το BusinessNews, ήρθε και η είδηση για την απόκτηση νέων βιλών από την θυγατρική του Libre Group, Aria Hotels, στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Μπουρνιά.

Πρόκειται για τις βίλες του Elaia Grove, που πήρε το όνομά του από τους καταπράσινους ελαιώνες που το περιτριγυρίζουν, καθώς βρίσκεται σε μία τοποθεσία που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Κατά τα όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για δύο ανεξάρτητες βίλες, 110 τ.μ. και 90 τ.μ. αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, με αφετηρία το Elaia Grove επισκέπτες όλων των ηλικιών έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη διαμονή τους στην Καλαμάτα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς συνδυάζει την ομορφιά και τη γραφικότητα μιας παραθαλάσσιας επαρχιακής πόλης και την άνεση ενός μικρού αστικού κέντρου. Παράλληλα, αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής, της ιστορίας και της λαογραφίας.

Της Βίκυς Βετουλάκη