Αντίθετη η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στη στέγαση υπηρεσιών της Δευτεροβάθμιας στο Μουσικό Σχολείο

Αντίθετη η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στη στέγαση υπηρεσιών της Δευτεροβάθμιας στο Μουσικό Σχολείο

Την απόλυτη αντίθεσή της με την πρόθεση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας για στέγαση κάποιων υπηρεσιών της σε χώρους του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

Όπως σημειώνει, με το «έτσι θέλω» η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αποφάσισε να δεσμεύσει χώρους του Μουσικού Σχολείου, για να μετεγκατασταθούν εκεί υπηρεσίες της, για το διάστημα των τριών ετών (κατά τον σχεδιασμό) που θα γίνονται εργασίες στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας (Διοικητήριο).

Ενστάσεις
«Παρά τις ενστάσεις του συλλόγου γονέων του σχολείου και των εκπαιδευτικών, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας επιμένει να επιβάλλει την απόφασή του ακόμα και με απειλές. Για να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, αμφισβητεί ακόμα και την υπόσταση του συλλόγου γονέων.

Προσπαθούν ξεκάθαρα να φιμώσουν κάθε φωνή που εναντιώνεται στις αντιδραστικές αποφάσεις τους! Τι κι αν αυτό σημαίνει στην πράξη δέσμευση αιθουσών διδασκαλίας μουσικών οργάνων, της αίθουσας συνεδριάσεων του συλλόγου γονέων, ακόμα και μέρους του χώρου σίτισης των μαθητών! Τι κι αν δε συμβιβάζεται η λειτουργία ενός πολυπληθούς σχολείου με τη λειτουργία μιας δημόσιας υπηρεσίας στον ίδιο χώρο, απ’ όποια πλευρά και αν το δει κανείς!» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Να μην υλοποιηθεί
Ο συνδυασμός των εκπαιδευτικών τονίζει ότι νόμος είναι η κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών, το δίκιο γονιών και εκπαιδευτικών και όχι η νομιμοφανής αυθαιρεσία του κρατικού μηχανισμού και καταγγέλλουν τη στάση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. «Απαιτούμε να μην υλοποιηθεί η μετεγκατάσταση υπηρεσιών της Δευτεροβάθμιας ούτε στο Μουσικό ούτε σε κανένα άλλο σχολικό συγκρότημα!

Να βρουν άλλη λύση που να εξυπηρετεί τη λειτουργία της υπηρεσίας, κάτι που έπρεπε να έχουν κάνει πριν ξεκινήσει η διαδικασία μετεγκατάστασης», καταλήγει η ανακοίνωση.